Nå kommer sprengkulda for alvor -pass på de minste

 

I hele Norden skal det nå bli rekord kalt. Sverige og Norge har allerede mange steder med mer enn minus 20 grader. Ellers i Europa, der de ikke er så vant til sprengkulde har det gått riktig galt for mange.

Kuldebølgen som feier over Europa har tatt livet av over hundre mennesker, og i Italia fryser togene fast. Meteorologer melder at denne uken blir den kaldeste Italia har opplevd på 27 år.

I Sverige skal det også være problemer på veiene med snø og is. Det rapporteres om mange ulykker og minst tre drept i trafikken det siste døgnet. I tillegg til ekstremkulden er det meldt om enda mer snø i store deler av Sverige.

 

Vinterkulde på Dokka (NRK)

Det er meldt mellom 25 til 30 minus grader gjennom helgen i Norrlan. I Oslo og Østlandsområdet kan det komme opp mot minus 20 grader kommende helg.

-Nå når det blir så sprengkalt, er det veldig viktig å kle på de minste barna nok klær. De fryser langt raskere enn voksne, og sier ikke alltid fra om de fryser. Bruk ull eller super undertøy, kulde krem og varme sko. La aldri ungene sove i vogn ute i slike temperaturer som nå, eller over 10 minus grader.

Det skal være gøy å være ute om vinteren, lite blir moro om man fryser. Kler man seg etter forholdene så kan man leke ute i sterk kulde. Det finnes ikke dårlig vær!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8qPo-Gqw1UA[/youtube]

Vargas

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14318508.ab#abArticleComments

2 thoughts on “Nå kommer sprengkulda for alvor -pass på de minste

 1. Vi går aldri tur ute med vogn heller når det er under 10 minusgrader, godt at du nevner dette 🙂 En annen ting folk må bli flinkere til er å kle av de små litt når man kommer inn på f.eks. kjøpesenter. Ser stadig babyer ligger sammentulla nedi vogna med lue og votter innendørs, det er ikke bra.

  1. Hei

   Det er mange som ikke tenker over kulda når de er ute med barn. Både i vogn og i pulk kan barn få forfrysninger når det blir så kalt som nå.

   Tusen takk for at du tok deg tid til å Kommenter når du først var innom.

   Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.