Navnene til de siktede i Sigrid-saken florerer på sosiale medier

Vi har så vidt rukket å puste litt etter terroren 22. juli før vi får en ny grusom og ondskapsfull drapssak i fanget. Paradoksalt nok så ble Sigrids søskenbarn drept på Utøya. Som om ikke denne familien har lidd nok allerede.

De to siktede i saken påstår at de har Alibi.

– Det gjenstår å se om de vil bli framstilt for varetektsfengsling, begge navnene florerer på sosiale medier, og det er forståelig. Folk er forbanna. Nok er nok. Vi skal ikke ha fler drap verken på ungdom eller andre nå.

Vi vet det vil skje igjen. Orker du fler drap på uskyldig ungdom nå?

– Forfatteren og journalisten Hilde Sandvik skrev en kronikk etter at Sigrid ble funnet drept. «Att døda ett barn» er selve fasiten på hva det norske folk må føle nå. Les hennes rørende og sterke kronikk her.

– Sigrids nærmeste familie har opplevd smerten ved å miste et barn allerede. De fikk mye trøst i tiden etter 22. juli da Fredrik Lund Schjetne (18) ble drept på Utøya. Samholdet, engasjementet, letemannskaper i hundretall, og trøsten etter at også Sigrid ble drept er rørende i seg selv.

Uansett er det en mager trøst. Fredrik og Sigrid kommer aldri tilbake. Ungdommer skal blomstre, ikke dø.

De er begge sannsynligvis drept av psykisk syke mennesker som skulle ha vært beskyttet mot seg selv, og stengt inne pga faren de er for samfunnet forøvrig.

Hvor mange andre » løse kanoner» går fritt rundt i ditt og mitt nabolag? Vi kan bare gjette, noen er det helt sikkert.

– Terroristen tok Fredrik, en eller fler kalde drapsmenn drepte Sigrid, de skal dømmes og stenges inne lenge. Det norske folk gir uttrykk for kondolanse, sorg, sinne og forbannelse via protokoller i nettaviser og på Facebook.

Vi vet at satsingen på psykisk helsevern har vært elendig i Norge i mange år. Der ligger nøkkelen til å unngå fler drap på uskyldige mennesker.

Sigrid-saken rører oss alle langt inn i sjelen på samme måte som 22. juli gjorde. Vi, det norske folk ønsker ikke at fler ungdommer ikke skal få leve livene sine til fulle.

Det er nok nå.

De som drepte Sigrid er allerede forhåpentligvis allerede bak lås og slå. Er det andre kalde drapsmenn der ute? Sannsynligvis. Det er skremmende og gir grunn til bekymring.

– De menneskene som er i stand til å drepe et barn med kalt blod, må få riktig psykisk behandling til riktig tid, ellers vil Sigrid bare bli en i rekken av offer for en psykisk syk persons handlinger.

Har vi råd til å la det skje?

Navnene til de som drepte Sigrid blir snart publisert. Deres familier er også ødelagt for alltid.

Foreldre vil kjenne på angsten når deres barn ikke kommer hjem til avtalt tid i uoverskuelig framtid. En av de verste smertene en mor og en far kan ha…

 

Vargas

 

16 thoughts on “Navnene til de siktede i Sigrid-saken florerer på sosiale medier

 1. Jeg leser det du skriver og det er vel hevet over hver tvil at 37 åringen i denne saken trenger hjelp for sin psykose. Det som er mer skremmende er de meldingene som kommer fra (folk som annser seg selv som friske) mot denne personen.
  Disse meldinge tyder på et samfunn som befinner seg i middelalderen. Det var på den tiden man steinet folk offentlig til døde. Det var da man bedrev heksejakt og dømte folk uten rettsak. Nå er det ikke bevist at 37 åringen har gjort det han er siktet for. Det er tvil om det er snakk om drap eller bilulykke. Da er det synd at man i Norge skal bedømme saker ut i fra medias rykte flom, som lever av annonse salg. La en rettsak komme med fakta i saken og la en jury avgjørde skyld og la en dommer få avgjøre straffen. Det tjener alle parter på.

  1. Lambert, du tar feil.

   Du stiller diagnose på et menneske du aldri har møtt, men lest om i media- hvordan gjør det deg noe bedre enn alle andre synsere?

   Det som ligner mest på middelalderen er at en 16 åring er drept og at en 37 åring er siktet for drapet. Skal ikke det belyses? Mannen har åpenbart med
   Sigrids død å gjøre, hun er helt bevisst pakket i plast og skjult i skogen. Skal ikke en annonsebaserte bloggere skrive om det? (Hva i all verden har det med saken å gjøre?) Burde ikke den siktede i saken heller tenkt over konsekvensene for sine handlinger? Når man blir varetektsfengslet for å være knyttet til drap, så må
   man faktisk finne seg i å bli omtalt i media med navn og bildet.

   Det skulle bare mangle!

   Vargas

 2. Hva har skjedd med uskylding inntil det motsatte er bevist?
  Om en person er skyldig, så er jeg enig i at uthengelse i media kan legitimeres som skremselspropaganda for å forhindre lignende episoder.

  Men feil skjer og ikke alle som blir siktet i saker er drapsmenn. Dersom man konsekvent går til personangrep så raskt som mange gjorde i denne saken, før det var rimelig sikkert at han var skyldig, vil mange i fremtiden få livet sitt ødelagt av rykter spredd i media.

  Men for all del, så fort sterke bevis og en dom er på plass, kjør på og skrem andre folk fra lignende handlinger.

  1. Hei Andy

   Hvis man ser på saken i sin helhet så er det kun ofre med. Sigrid er drept og familien er dyp sorg. To menn er siktet, og politiet sier til media at de har nok til å knytte begge opp mot Sigrids død. Når man blir siktet for å være skyld i at en 16 år gammel jente mister livet, så må man nesten regne med å få navnet sitt på trykk.

   37 åringen har vært i politiet søkelys ved fler anledninger, han har også en dom for vold fra før, og han har fått psykisk behandling. Mye tyder på at denne mannen burde ha vært sperret inne for lenge siden.

   Da hadde Sigrid vært i gang med studiene sine denne høsten…

   Derfor blir 37 åringen hengt ut med navn og nummer! Heldigvis ser de fleste at det er det god grunn til. Dessverre setter noen feil fokus på et grusomt drap.

   Vargas

 3. Her i Norge er man faktisk uskyldig til det motsatte er bevist.

  Dere skader ikke bare selve personen med disse angrepene, men også hans uskyldige familie! Vitner om en generell fjortissmoral å henge ut folk før de evt. er dømt, det er slike ting jeg som forelder prøver å lære mine barn er feil!

  1. Du som forelder Ola, bør lære dine barn at det er veldig vanlig at folk blir skikkelig lei seg
   nå barn blir drept, pakket i plast og for deretter å bli lagt i skogen for å råtne. Alt tyder på at
   det er 37 åringen som er siktet som er skyld i Sigrids død, derfor er det merkelig at du, som har barn selv ikke ser den sorgen
   Sigrids foreldre, familie og venner må gå igjennom.

   Vargas

 4. Jeg som forelder lærer barna mine at man ikke skal dømme noen på forhånd, noe som også er Norsk rettspraksis.

  Det blir HELT feil av deg å dra fram selve drapet, det er ikke det som er tema her. (Og selvfølgelig er det lov å være lei seg for det som har skjedd, men det gir deg ikke autmatisk rett til å dømme en mann som faktisk er USKYLDIG inntill retten har funnet det anderledes) Selv ikke DU kan vel sette deg over loven og dømme folk etter hva du leser/ser/hører i mediene??

  TENK, bare TENK om denne mannen faktisk er uskyldig? Hva da? Du har da hengt han ut som en drapsmann, og det vil følge han og familien hans resten av livet! Siden du ikke sitter inne med annen info enn det media har skrevt om i avisene, så syntes jeg faktisk du ikke bør ytre meninger om denne mannen.

  Tror kanskje dine foreldre også burde ha lært deg dette…

  Og bare for å ha sagt det, mine tanker går til Sigrids foresatte og nære! Men liker ikke at meningmann (som deg) skal sette seg over rettssystemet og dømme en person (selv om hans rulleblad ikke akkurat er kritthvitt)..

  1. Ola. Du tar feil!

   Når man er varetektsfengslet for en gjerning med et dødt barn i fokus, må man nesten regne med å bli nevnt. Du finner ikke et eneste sted
   på denne bloggen hvor det står at jeg påstår at noen har drept noen. Den påstanden dukker opp i ditt hodet. Det står skrevet at det er svært sannsynlig at det er 37 åringen som er skyld i Sigrids død.

   Tema her er i aller høyeste grad Sigrids død. Les innlegget en gang til.

   Mine foreldre lært meg å tenke selv, ha egne meninger o g ikke være redd for å dele disse med andre. Det du kommer med her er pekefinger mentalitet du finner i barnehagen. Våkn opp Ola! Verden er ikke så rosa som dine foreldre har lært deg. Den er hard og brutal, og sunnmøringen som sannsynligvis drepte Sigrid, han er hatet av en hel nasjon allerede før noen rettssak fordi det han ytret på egen FB profil.

   Ola. Jeg dømmer over hode ingen, jeg bare konstatere fakta, og den er at en hel nasjon sørger med Sigrids foreldre, hun kommer aldri hjem.
   Du sitter på din høye hest og prøver å få det til å se ut som om at jeg har hengt ut den sannsynlige drapsmannen. Det har han klart helt på egen hånd!

   Vargas

 5. Når man er varetektfenglset som mistenkt, er man fortsatt ikke DØMT!!

  Og det er da hele poenget mitt med mine svar, du tar det for gitt at han er skyldig og dømmer deretter. Du har bare medias fremstilling av saken, og alle opplyste mennesker vet at de skriver saker stort sett for en ting, å selge sine produkter!

  Bare la det være helt klart, jeg har 0 – null – sympati/empati med denne personen som er antatt gjerningsmann, men jeg prøver å belyse prinsippet ved en rettsstat, og det er faktisk at man er uskyldig til det motsatte er bevist.

  Jeg mener det IKKE er greit å henge ut en person, som man ANTAR er skyldig – uansett om man er personlig overbevist om at denne personen har utført ugjerningen!

  Ser du har ett litt snevert og farget syn her, og ja, dette er en utrolig trist sak og gjerningmannen bør dømmes til lang straff – men først når han er DØMT av en norsk rett! Ikke før, eller av mennesker som kun har sett saken i media!

  Ikke for å direkte sammenligne, men bruken av sosiale medier og internett har skjøvet mye på grensen for ytringer, om det er forhåndsdømming av personer eller om det gjelder mobbing. Og ingen av delene er greit! Lett å være tøff på nett 🙂

  1. Hvis du synes mitt innlegg er et forsøk på å være tøff på nett, så sier det vel en hel del om deg Ola Lagabøter.

   Jeg har aldri på stått at den mistenkte er dømt heller, du tar jo mine meninger og vrir de om til usannheter og
   kommer med beskyldninger som er tatt helt ut av sammenhengen. Du har et snevert syn på virkelighet når du ikke på noen måte skjønner
   alvoret i denne saken. Den som er siktet har med egne ord gitt sterkt uttrykk for at han vet at politiet snart vil hente han.

   Selvsagt gjør det folk forbanna. Mitt innlegg er bare et av veldig mange som mener noe om saken, den antatte gjerningsmannen. Det er
   HELT greit! Alle vet at det er domstolene sitt ansvar å dømme, men alle har lov til å ytre sin egen mening om at 16 år gamle jenter blir
   drept med kalt blod for deretter å bli lagt i skogen for å råtne.

   Du bør våkne opp fra svime Ola, du er ikke med!

   Vargas

 6. Tror du skal lese innleggene på bloggen din på nytt, det folk kommenterer (og jeg) er at man henger ut en person som morder, ENDA HAN IKKE ER DØMT av norsk rettsvesen.

  Og jeg skjønner alvoret i denne saken, poenget er at du ikke skjønner hva jeg prøver å belyse.

  Skjønner du og andre har ett behov for å få ut deres frusterasjon og ytringer, og så lenge det foregår på ett saklig nivå (dvs ikke drittslenging, drapstrussler, uthenging på nett etc) så er helt greit!

  Men ikke heng ut personer med navn som faktisk i værste fall kan være uskyldige, selv om mye peker mot det motsatte.

  Håper du nå skjønner hva jeg skriver og hva jeg prøver å fortelle deg nå? Les gjerne to ganger og legg sinnet til side.

  1. Ola, jeg trenger ikke å lese mine innlegg, jeg er veldig klar over hva som står skrevet.
   Her er det du som har tungt for det.

   Har man stilt seg i en slik situasjon som 37 åringen har gjort i denne saken, med nesten å innrømme å være involvert.

   Sigrid kommer aldri tilbake, familie, venner og mange hundre frivillige er i sorg og i sjokk. Så sitter du på din høye hest å forlanger
   at jeg og andre skal legge bort sinnet? Hvem er du egentlig Ola? Som er så til de grader fjern fra virkeligheten?

   Her er det rett på sinne, her er det rett på å peke på den siktede og si «Faen ta deg din jævel», som er skyld i at en flott 16 årings død.
   Alt peker på den som sitter i varetekt, det holder i massevis for at folk er villsinte, om du ikke klarer å se det så er det ditt problem-

   Denne bloggen leses av mange tusen mennesker daglig, og det er kun du av mine lesere som ikke ser at det masse følelser involvert når en ung jente forsvinner.
   For senere å bli funnet drept.
   Hvordan kan DU forlange at sinne skal legges vekk?

   Dine foreldre gjorde en slett jobb Ola!

   Vargas

 7. Du skjønner fortsatt fint lite av hva jeg prøver å poengtere skjønner jeg – selv om både kommentarer for Andy og Lambert poengterer det samme.

  Kanskje man ikke skal forvente så mye mer, siden du ikke en gang klarer å reflektere over at jeg ikke prøver å unskylde gjerningsmannen, og at du hele tiden kommer tilbake til at denne personen er skyldig – sett fra ditt ståsted.

  Skal ikke dra inn alder her, men skinner igjen om at du ikke er en person med alt for mye livserfaring. Ber deg ikke å legge bort sinne mot den gjerningsmannen (hvem det måtte være) som har gjort dette, men prøv, bare PRØV å forstå det enkle budskapet jeg prøver å formidle – at INGEN ER SKYLDIG FØR DET ER BEVIST I EN RETTSAL! Hjelper ikke noe som helst hva du eller jeg måtte mene, trakasering av mennesker, uansett grunn, er ikke en bra ting!

  Sett deg i samme situasjon da, om du faktisk skulle bli anklaget for en forbrytelse du ikke har gjort.. og alle henger deg ut som en drapsmann eller seksualforbryter.. Hvordan tror du din familie ville følt det, eller hvordan hadde DU taklet det?

  Og igjen, jeg forsvarer ikke gjerningsmannen, men prøver bare å belyse problemet at folk dømmer på forhånd og henger ut personer som faktisk KAN være uskyldige.

  Det er jeg en stor motstander av!

  Og slutt å dra inn Sigrids familie, det er ikke det jeg poengterer i MINE kommentarer. De har det utrolig fælt, og jeg syntes forferdelig synd på dem!

  1. Ola, jeg skjønner langt mer enn det du tror. Denne diskusjonene med deg begynner å bli dustete, du vil jo ikke forstå noe som helst, ellers
   har du som sagt veldig tungt for det. Du påstår at jeg må holde meg til debatten og ikke dra inn Sigrids foreldre inn. Du mener det skinner gjennom at
   jeg ikke har noe livserfaring. Det har mye med denne saken å gjøre Ola Lagabøter? Går du tom for argumenter siden du faller ned på et slikt lavmål?

   Ber deg ikke legge bort sinne skriver du nå- I forrige innlegg så ber du jo om nettopp det. Legg bort sinne skriver du. Kan jo ikke ta en slik
   debattant på alvor når du snur kappen etter vindene og snur på dine argumenter etter hvert som et etter et faller til steingrunn. Du må bare
   innse at her har du kommet så langt ut på isen at du ikke engang ser land.

   DU har åpenbart ikke noe peiling på hva du snakker om, og dine argumenter har ikke rot i virkeligheten når jeg gang etter gang forteller deg at her er det
   ikke noen som har dømt noen uskyldige.

   Jeg påstår bare at det svinet som drepte Sigrid med stor sannsynlighet sitter bak lås og slå, og at han med sin egen FB-profil har avslørt seg selv.
   I de sosiale medier sprer ryktene seg raskt, derfor visste halve Norge hvem det var som var siktet i Sigrid-saken, det skaper selvsagt føleleser.

   Dreper man et uskyldig barn, må du neste regne med at folk blir forbanna for det- til og med i Norge i 2012!

   Du som sitter og prøver å dra meninger nedover hodet på andre- uten nevneverdig suksess bør finne deg et annet fora å spre tullpratet ditt i Ola.

   Vargas

 8. Kjære Øyvind.

  Ja, denne diskusjonen begynner å bli dustete, men mest for at du tydligvis har litt tungt for å skjønne hva jeg mener, jeg gjentar (igjen): En person er uskyldig til vedkommende er dømt av Norsk rettsvesen – DET er hva jeg prøver å fortelle deg.

  Jeg tar da IKKE stilling til om den personen som nå sitter i varetekt er skydig eller ei, men, igjen, poengterer jeg at å henge ut personer på nett eller lignende ikke er særlig smart eller gjennomtenkt. Uansett hva du måtte mene om ett skyldsspørsmål.

  PS: Ba deg legge til side sinnet for å prøve å skjønne hva jeg mente, slik at din dømmekraft ikke skulle være svekket når du leser mine kommentarer.

  Men det er ditt problem, du sidestiller deg tydligvis interlektuellt med de andre som liker å belemre samfunnet med sin eder og galle, uten å tenke eller reflektere alt for mye over hva de gjør. Trodde mennesker over førti gjerne hadde litt livserfaring.

  Beklager, jeg kaster inn håndkledet og gir meg ende over og håper du sover godt om natten siden du allerede har funnet «din» drapsmann.. Godt du ikke sitter i en evt. jury som skal dømme vedkommende.

  1. Du holder fortsatt på med ditt du Lagabøter. Her drar du inn alder igjen, noe vi ble enig om var usaklig. Vil du ikke bli tatt på alvor du?

   Som du ser av innlegget så har jeg hele tiden sagt at man ikke må dømme noen siden det er retten som må gjøre. Som sagt ved en rekke anledninger. Skriver man
   på egen FB profil, på blogg eller via andre sosiale medier at man forventer snart å få besøk av politiet, og i tillegg får 4 ukers varetektsfengsling er det grunn
   til å tro at vedkommende har noe med saken å gjøre. Du må jo selvsagt tro det du vil.

   Min søvn skal du ikke bry deg så hardt om, og heller ikke min livserfaring, den har svært lite med denne saken å gjøre.

   Du prøver å gjøre deg til en slags overdommer for at svært mange nordmenn er uenig med dine meninger. Ingen har prøvd å dømme noen, men
   sagt akkurat hva de mener om det svinet som drepte Sigrid. Han sitter med stor sannsynlighet allerede bak lås og slå.

   Dine selvfølgeligheter om at alle fortjener en rettferdig dom, alle er uskyldige inntil det motsatte er bevist bla bla bla. ALLE vet det Ola!

   Den antatte drapsmannen har allerede spilt sine kort så dårlig at han selv vet at dette blir det vanskelig å komme ut av. Med sin FB profil, som jeg
   tviler på at du har lest, kommer det tydelig fram at han vet mye om drapet, og at han vet at politiet snart kommer. Selvsagt trenger vedkommende psykisk hjelp.
   Det er liten trøst til Sigrid og hennes familie.

   En større kverulant er det sjelden man møter, min juryerfaring har du gått glipp av i din streben etter å finne info om admin.

   Denne diskusjonen avsluttes her!

   Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.