New manager for The three Lions!

West Brom manger Roy Hodgson har fått en gullkantet kontrakt med FA og det engelske landslaget. En kontrakt over fire år som gir den gamle Viking-treneren mer heder, ære og omtale enn noen av alle de andre klubben han har trent. I hvertfall før et spark er gjort på en ball. 

– Det er ingen hemmelighet at jobben den sympatiske engelskmannen har takket ja til, er blant de vanskeligste og tøffeste i bransjen. Man kan neste høre at tabloidpressen kvesser sine klør i påvente av svake sportslige resultater, for den nyansatte sjefen for det engelske landslaget.

Finner de noe drit om Hodgson- så kommer også det på trykk.

Han tar over et at italienske Fabio Cappello, som ikke fikk det som han vill mht å beholde John Terry som kaptein for England. Hvilken spiller Hodgson velger som sin kaptein er det ventet stor spenning til.

64 år gamle Roy Hodgson har blant annet vært sjef i en rekke klubber og landslag. Blant andre: Blackburn, Grasshopper, København, Udinese, De forente Arabiske Emirater, Viking, Finland, Fulham, Liverpool, og nå sist, West Bromwich.

 

Tottenhams Harry Redknapp var storfavoritt til å få den meget lukrative, men akk så krevende jobben. Nå valgt det engelske fotballforbundet (FA) heller å satse på den merittere og utskjelte Hodgson som blir sett på som Mr Gentleman i engelsk fotball.

– Det kan hende at det rykte endres med tiden som ny landslagssjef for en nasjon som krever trofeér i hvert eneste mesterskap de deltar i. Det og ikke komme til et EM eller VM sluttspill er nemlig ikke tema i de kretser.

Problemet for de fleste engelske managere er at de ikke bare har en hel nasjon med fotballgale supportere som skal tilfredsstilles med gode nok resultater.

Pressen og ikke minste et forbund som blander seg inn i landslagssjefen gjøren og laden er også utfordringer han må takle, det kan ikke bli suksess.

– Ingen har klart det Alf Ramsey klarte i 1966, å ta VM gull, og det like godt på hjemmebane i den legendariske finalen mellom England og Vest Tyskland. Det mangler ikke på gode fotballhoder som desperat har forsøkt.

Alle uten nevneverdig suksess.

Don Revie fra 1974-1977, Ron Greenwood fra 1977-1982- Bobby Robson fra 1982-1990, Graham Taylor fra 1990-1993, Terry Venables fra 1994-1996, Glenn Hoddle fra 1996-1999, Kevin Keegan fra 1999- 2000, Sven Göran Eriksson fra 2001- 2006, Steve McCleran fra 2006- 2007, Fabio Capello fra 2007- 2012, Roy Hodgson fra 2012-?

– Mr Hodgson må ha meg unnskyldt, jeg har dessverre ikke tro på nevneverdig suksess nå heller. En fin klubb-manager for en middels god klubb, muligens. Men han ingen meritter å vise til som manager på høyt internasjonalt nivå, en merkelig avgjørelse av FA, nok en gang.

– Første hinder for Roy Hodgson er faktisk Norge på Ullevaal Stadion. Allerede 26. mai kommer England på besøk for å varme opp til sommerens EM i Ukraina og Polen som går fra fra 8. juni til 1.juli.

De er i gruppe D sammen med Ukraina, Frankrike og Sverige, vanskelig nok for Hodgsons menn vil jeg tro.

– Jeg er redd at den sympatiske svensk og norsktalende 64 åringen blir spist med hud og hår. Først av den sultefora fansen, så av den kyniske og kaldblodige britiske presse, for så å få fyken med en diger stabel med pundsedler i en koffert.

Man blir styrtrik av å være sjef for England, men det spørs allikevel om det virkelig er verdt det Mr. Hodgson.

I England er du mer fiende enn venn om du ikke vinner alt.

 

Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.