Norges farligste fange skal intervjues av internasjonal presse

 

Det er etter all sannsynlighet amerikanske CNN som skal intervju massemorderen etter 22. juli. CNN er verdens største nyhetskanal  med kontorer i alle verdensdeler blir CNN.com sett av milliarder hver eneste dag, døgnet rundt.

Det er all grunn til å tro at dette vet den tiltalte om, og vil derfor spre sitt budskap til så mange som mulig når han dessverre får muligheten.

Ifølge forsvarer Geir Lippestad har hans klient mottatt en rekke henvendelser fra journalister som ønsker å intervjue ham. Dette er noe advokatene ikke vil ha så mye med å gjøre, annet enn å anmode om at det ikke er smart å snakke til pressen før den forestående rettsaken som starter 16. april i år.

I sitt såkalte manifest har Breivik skrevet utfyllende om sine tanker om media generelt og journalister spesielt.

Om massemorderen får det som han vil, det har han ikke lykkes med til nå- så vil han få ut så mye av sitt mye omtalte manifest som mulig. Det er det opp til ledelsen på Ila i samarbeid med politiet og myndighet å avgjøre.

Bør den tiltale etter 22. juli få taletid under rettsaken? Eller bør han holdes taus?

Den tiltalte massemorderen er sett på som Norges absolutt farligste fange, og sikkerheten blir satt i høysete både ved et eventuelt intervju med CNN eller andre. Spesielt under rettsaken vil sikkerheten være den største utfordring for politiet.

Det er kjent at den tiltalte følger godt med i alle media om terrorsaken, og han tar vare på avisutklipp fra saken, samt noterer fra nyheter på TV.

Støttegruppen for ofrene etter 22. juli ber norske medier om ikke å referere fra intervjuet, og ber innstendig om respekt for de etterlatte. Intervjuet bør forbi gå i stillhet, dessverre er det lite sannsynlig at aviser og TV kanaler lar være å vise lyd og bilder fra intervjuet.

Sjefredaktør Arne Strand i Dagsavisen mener et TV-intervju med Breivik av BBC eller CNN vil være en begivenhet i seg selv, som avisen må dekke rent nyhetsmessig.

En begivenhet som ligger i sakens natur, han er den mest forhatte massemorder i Norge noen gang. Det gir han ikke rett til å tale til det norske folk.

NRK har allerede gitt beskjed om at de ikke kommer til å sende fra intervjuet den tiltalte ønsker å ha med internasjonal presse. NRK er den eneste TV Kanal som har valgt å ta en standpunkt om dette viktige dilemma.

Selvsagt bør man unngå gi massemorderen mulighet til å yte seg ytterligere. Mannen burde blitt nektet å snakke, dan han allerede har gjort mer enn nok skade.

Alle berørte etter 22. juli har all grunn til å være på vakt mot media som er kjent for å gå over lik for å tjene penger. Dessverre gjelder det også etter at Norge ble rammet av terror.

Tidsskille før og etter 22. juli 2011 vil bli mer markant etterhvert som årene går. Norge vil aldri bli det samme igjen.

 

Vargas

 

Kilde

 

VG.no

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.