Petter Northug tvinges til å droppe Vasaloppet

 

Grunnet et magevirus blir sesongens andre store mål også en nedtur for Norges ski-ess. Northug hadde store planer om å kunne være med helt i tet i det verdenskjente løpet.

I romjulen ble Norges ski konge knust av sine argeste konkurrenter under Tour de Ski.

Nå ryker både prestisjen, møte med «Pippa» og en million svenske kroner for å stille til start i det meget omtalte ski-løpet over 9 mil.

Det tradisjonsrike nimilsrennet var sesongens hovedmål etter at planen om å vinne Tour de Ski gikk i vasken, men nå setter mageproblemer en stopper for drømmen om å slå Jørgen Aukland og de andre langløpsspesialistene.

Nå står også neste helgs femmil i Holmenkollen, og hele resten av sesongen, i fare for Northug.

For Northug selv kom avgjørelsen om et Vasa-nei som en stor nedtur.

– Det er ergerlig å måtte stå av det som i hele perioden etter Tour de Ski har vært sesongens store mål. Jeg gledet meg til å måle meg mot langløpspesialistene, særlig ettersom det gikk så fint i Marcialonga, sier Northug til NTB gjennom sin presserådgiver Otto Ulseth.

Avgjørelsen er tatt av landslagstrener Trond Nystad og lagets lege Knut Gabrielsen.

Nå venter tre sesonger med store internasjonale mesterskap.

– Også Oscar Svärd fra Team Exspirit mister Vasaloppet. Svensken ble rammet av magevirus etter jul, og har ikke kommet i god nok form til å tåle 90 kilometer ennå, heter det i en pressemelding onsdag ettermiddag.

Det er all grunn til å tro at Petter Northug er for glad i å banke svenskene i skisporet, og vil derfor satse knallhardt mot neste sesong, og legge denne marerittsesongen bak seg raskest mulig.

 

Vargas

 

Kilde

 

adressa.no

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/vintersport/skidor/article14451835.ab

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.