Etter å ha selv røpet at Norge har et godt samarbeid med E- tjenesten i Pakistan er det ingen vei tilbake for en PST sjef som i lange tider har skapt bølger sin egen person. Helt alene. Dette skjedde under høring i Stortingets 22. julikomité.

E- tjenstenEtterretningstjenesten skal innhente, bearbeide og analysere informasjon om andre lands politiske og samfunnsmessige utvikling, intensjoner og militære styrker, som kan utgjøre en reell eller potensiell trussel mot nasjonale interesser.

PST: tidligere POT, skal forebygge og etterforske sabotasje, politisk motivert vold og tvang, samt lovbrudd mot statens sikkerhet og selvstendighet.

E-tjenesten har aldri selv bekreftet at de opererer i Pakistan – eller i noe annet land hvor det ikke står norske soldater.

Det var da Kristiansen skulle forklare SV-representanten Akhtar Chaudhry hvordan PST får informasjon fra Pakistan, at PST-sjefen uttalte seg om sin samarbeidspartner E-tjenesten. Dette er selvfølgelig svært alvorlig. Så alvorlig at PST sjefen går av med øyeblikkelig virkning.

Det kan ikke annet enn å være en lettelse for Janne Kristiansen og måtte gå av som leder for PST nå. Det må også være en lettelse for alle som er involvert i PST. De får inn ny ledelse som kan rydde opp etter en meget kaotisk periode.

Kristiansen har kommet med meget kontroversielle uttalelser en rekke ganger. Spesielt etter 22. juli.

 

 -Det er foreløpig ikke kjent hvem som tar over det tunge vervet etter Janne Kristiansen. Tidspunktet for en endring i politiets etterretningstjeneste er meget kritisk da dette er en periode det gjøres en evaluering for  innsatsen før 22. juli. PST har fått krass kritikk for ikke å avdekke den tiltaltes handlinger i terrorsaken, før aksjonene han utførte som krevde 77 menneske liv.

Derfor kan det ikke gå mange dagene før en ny PST sjef er på plass.

 

Vargas

 

Pin It on Pinterest