Rødvin- liker du et glass til det rette måltidet? Nå blir den dyrere!

Handelslekkasjen mot Sverige vil nærme seg svimlende 15 milliarder kroner, mye av dette er også varer nordmenn kjøper på Systembolaget. Sveriges svar på Vinmonopolet. 

– I Strømstad alene er det bygget et nytt Systembolag på mange hundre kvadratmeter, basert på norske kunder. Køen starter utenfor bygget. Nordmenn formelig strømmer til «Søta bror» for å få billige varer.

– I Spanias største vindistrikt, La Macha, prises én kilo druer til 93 pesetas i år. Det er mer enn dobbelt så mye som i fjor da kiloprisen lå på 35 pesetas. Det betyr at prisene på «dagligdagsvin» fra Europa kommer til å stige en del neste år, og det vil ikke være nok druer til de billigste vinene.

Som om ikke prisene på vin er latterlig høye i Norge fra før.

Man kan kanskje si at Norge er et så rikt land pga olje og høye avgifter at de 15.000.000.000 vi bruker på handel hos naboen er penger vi ikke behøver.

Det er selvsagt bare tull.

-Vi trenger hver eneste krone i dette landet for å unngå høy arbeidsledighet, for å sysselsette de unge som kommer rett i fra skolebenken, for å lage like gode veier som de har i Sverige, og pusse opp falleferdige skoler.

– Norske politikere velger å heller sette opp prisene på vin, sprit og øl. Maten er allerede blitt dyrere gjennom året og vil øke med minst 3 % i 2013.  Handelslekkasjen mot Sverige vil sette ny rekord.

Hvorfor politikerne ikke ser alvoret og prøver å gjøre noe med problemet forbauser meg.

Vi burde hatt minst like billig rødvin i dette landet som det svenskene har, og vi burde kunne få kjøpe den i vår nærmeste kolonialforretning. Det er jo en ordinær vare på lik linje med brød og melk.

Se på de fleste land i mellom Europa, der selger de jo alle varer hos kjøpmannen, slik at kundene slipper å løpe fra butikk til butikk.

Ville du ønsket å kunne se rødvin til svenske priser i butikkhyllene i Norge?

 

Kilde: E24.no

Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.