Sex-trakassering, sjikanering om kropp tar helt av i Norge og Sverige

Nylig ble politiker Sandra Borch (SP) sjikanert på det groveste på sin egen blogg, og blant annet er det en anonyme kommentar om at «hun passer best til å spille i pornofilm».

Slikt bør selvsagt politianmeldes, uansett hvor lite politiet gjør med saken.

– Dessverre så er det lite å gjøre med at voksne mennesker med dårlig nettverk velger å bruke tiden sin i diverse fora der de hakker ned på alt og alle. Mange nettaviser har fortsatt anonyme kommentarfelt.

Dvs at man kan kommentere med et alias, det er det mange om utnytter til det fulle ved å være direkte ufin for å si det mildt.

Det absolutt verste kommentarfeltet jeg har vært innom må være på Dagbladet.no. Her er det mange rare skapninger som legger igjen kommentarer som slett ikke egner seg på trykk.

Statsminister Jens Stoltenberg skrev under et manifest mot mobbing i 2009, siden har mobbingen bare økt i den norske skolen.

I Sverige har nylig bloggeren Zytomierska blitt fratatt annonsører fra McDonalds og en teleoperatør fordi hun direkte mobber 33 år gamle Josephine for å ikke være smal nok etter å ha trent i 13 år, i et innlegg på bloggen sin.

– Kommentarene lot ikke vente på seg, mer enn 1600 personer har kommentert, om du ble nysgjerrig på bloggeren som mobber, sjikanerer, og kommer med krenkende ytringer mot andre medmennesker.

Foto. VG.no

Vi har fått et kaldt, kynisk og ondskapsfullt samfunn der de fleste bryr seg kun om seg og sitt. «Bare vi har det bra så driter vi i alle andre» mentaliteten er skremmende blant både barn, unge og voksne.

– I Norge har vi et sammensatt problem med at unge mennesker er på sosiale medier og internett for å få informasjon, få læring og kommunisere med venner og kjente. Dessverre så er det et økende problem at stadig fler bruker nettet generelt, og sosiale medier spesielt for å mobbe andre.

– I stadig større grad har også voksne mennesker begynt å bruke nettet som sin private talerstol til å sjikanere, mobbe og true andre. Bloggere, politikere, folk de ikke kjenner og de som de kjenner får passet sitt påskrevet i stadig fler fora. Og i stadig verre grad.

I Nederland er det ikke det spor bedre.

Denne uken fant foreldrene til 20 år gamle Tim Riberrink denne grusomme beskjeden fra sin sønn: «Kjære mamma og pappa. Hele livet mitt har jeg blitt latterliggjort, mobbet, ertet og følt meg ekskludert. Dere to er fantastiske. Jeg håper dere ikke er sinte. Til vi møtes igjen, Tim».

Han orket ikke mer mobbing…

Bruk denne knappen om du opplever ubehag på nettet, ikke la deg presse til å være med på ting du selv ikke har kontroll over, og gi beskjed til voksne du stoler på om du føler deg mobbet, sjikanert eller truet på nettet.

– Bare ved å stå sammen mot mobbing kan vi få slutt på mobbingen, enten det er i nabolaget, på skolen eller på nett. Politikerne må begynne å ta mobbing på alvor, fram til nå har det som vanlig vært mye snakk og lite handling.

En lovendring må til for å få endret folks holdning og oppførsel, spesielt i kommentarfelt, i media og på sosiale medier.

Ikke la deg knekke!

 

Vargas

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article15745618.ab

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.