Sjokolade gir tenning- i tillegg er det sunt

Si meg hva slags sjokolade du spiser og jeg skal si deg hvem du er, sier forskerne. Du blir kåt av sjokolade blant annet, sa Maya- indianerne. 

Her får du de ultimate afrodisiaka som garantert piffer opp kjærlighetslivet og gjør deg kåt som en kanin.

I motsetning til de fleste andre dyr, kan mennesker av begge kjønn oppleve seksuell opphisselse gjennom hele året, og det finnes derfor ingen parringstid. Ting som kan føre til seksuell opphisselse hos mennesker er kjent som turn-ons. Gitt den riktige stimuleringen vil seksuell opphisselse føre til orgasme, men kan i seg selv være behagelig selv ved fravær av orgasme.

Hadde ikke denne fantastiske nytelse eksistert så ville ikke menneskeheten overlevd fordi vi ville latt være å ha samleie, som igjen kan resultere til barn, som de fleste vet. Kåthet er til for at menneskene skal formere seg og for at menn og kvinne skal kunne nyte hverandre. Ja ikke bare mann og dame naturligvis. Det er jo opp til hver enkelt. Og ikke glem at det er du som bestemmer over egen kropp.

– Er du svak for konfektsjokolade, trøffelsjokolade, troika eller monolitt? Typiske damesjokolader. Da er du sannsynligvis kvinne. Liker du lite søt sjokolade uten fyll, er du macho – i hvertfall er du mann…

Foretrekker du tung, klissete, oversøt sjokkis, er du ungdom. Og spiser du ikke sjokolade i det hele tatt, er du sikkert nordlending. Det påstår sjokolade-forskerne, og hevder at sjokolade-preferanser er sosialt og nasjonalt betinget.

Sjokolade gir en sanselig opplevelse og kan være erotisk opphissende – man blir rett og slett kåt av sjokolade. Det visste både mayaene og aztekerne i Sentral-Amerika.

– De spanske conquistadorene hørte om en potensfremkallende drikk laget på kakaobønner, chili og hissig pepper som var forbeholdt overklassen. Aztekernes hersker, Montezuma, tyllet i seg bøttevis av drikken fra sin gullpokal, gjerne før han besøkte haremet. Virkningen skulle gjøre ham til en djevel i elskov.

Sjokolade-fornøyelsen med erotiske bivirkninger ble brakt fra Spania til Italia og Frankrike. På 1700-tallet ble sjokolade ansett for å være et så sensuelt opphissende middel at det ble vurdert forbudt for munker. Casanova forkynte at sjokolade var mer pasjons-stimulerende enn champagne.

– Marquis de Sade satt i fengsels-cellen og skrev om røff elskov mens han tyllet i seg sjokolade. Ved Ludvig den 14. og 15. sine hoff ble sjokolade-servering en sensuell, amorøs seremoni, gunstig for forførelser og flittig brukt i budoirene.

Vestlige kvinner derimot ønsker i de aller fleste tilfelle heller sjokolade foran sex. Det sier kanskje en hel del om vestlige menn…

– I sjokolade skal det være gunstige antioksidanter som kalles flavonoider som hindrer aldringsprosessen, og i tillegg skal mørk sjokolade være godt for hjerte. Polyfenolene er en plantebasert antioksidtant som finnes i mørk sjokolade og rødvin.

Sjokolade er altså så sunt at det nesten er dumt å la være å spise det så ofte du kan.

Nå fikk du sikkert lyst?

På sjokolade….

Sjokolade

Kilde NRK.no

 

Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.