Skolemassakren i USA vil forandre våpenloven

Debatten om USAs våpenlovgivning kom raskt på agendaen da skrullingen Adam Lanza skjøt og drepte sin mor, tjue barn i alderen 6-7 år og 6 voksne ved barneskolen Sandy Hook i Newtown. Våpnene han brukte var fullt lovlige.

Deretter skjøt han seg selv. Mulig han til slutt forstod at det han hadde gjort var feil, og valgte den feigeste veien ut av situasjonen. Nok en skolemassakre var et faktum.

Columbine, Virginia Tech, Tuscon, Aurora, Fort Hood, Oak Creek og nå altså Newtown. Det er selvsagt bare snakk om tid før en ny tragedie inntreffer, da kanskje i en barnehage?

Jo yngre offer, jo verre er tragedien, rent mediemessig, og jo større oppmerksomhet får den eller de skyldige. USA er et våpen land. Våpenhandlerne er mange og organiserte, de mener den beste måten å stoppe en gal mann med våpen, er en klok mann med våpen.

Mulig de har rett i det, men klarer man å begrense salget, klarer man å begrense tilgang og dermed minsker man sjansen for at gale mennesker får tak i våpen på lovlig vis.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=K_wydmOyTyk[/youtube]

Åtte delstater er klare til å fremme lovforslag som skal gi lærere og andre skoleansatte utvidede fullmakter for våpentillatelse.

– Etter skolemassakren i Newtown mener Det hvite hus at det haster med utformingen av en politikk som svarer på skyting. Visepresident Joe Biden har derfor fått i oppdrag å legge fram et forslag til bedring raskest mulig.

 – Disse tragediene må slutte. For å få det til må vi gjennomføre endringer. Jeg vil bruke all min makt for å sette en stopper for disse tragediene, sa president Obama etter at den grufulle hendelsen fant sted.

Ambulansepersonell som til skolen som første nød-etat har aldri opplevd verre åsted. I et klasserom  ble ni elever funnet, alle barn med fler enn et skudd i kroppen i følge politiet.

Hver eneste dag dør det 34 mennesker i USA i direkte tilknytting til skytevåpen. Det er et horribelt tall som må tvinges ned med mindre tilgjengelighet for skytevåpen.

– Skyteepisoden i Newtown er dermed en av de verste i USAs historie. En nå våpenlov ventes å komme like over nyttår. Fram til da er det bare å dele sorgen med de som mistet sine kjære for en gal manns handlinger.

Kilde: Dagbladet.no

Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.