Snus er ut om EU får det som de vil

 

Snus er et bedre alternativ enn røyk, men er allikevel ikke sammenlignbart til tross for at det er tobakk i begge. Snus er et hett tema Norge og i Sverige om dagen. Får EU det som de vil, og det gjør de jo ofte- pampene i Brussel. Så ligger smaks-tilsatt snus svært dårlig an.

En EU-kommissær vil forby snus med smaker som mentol, kakao og lakris. Bare den rene snusen går gjennom nåløyet, dersom forslaget om forbud går gjennom. Pga alle skadene tobakksrøyking koster samfunnet er det grunn til å tro at man sparer betydelige beløp om røykerne snuser i stedet.

I Sverige selges 65 prosent av all tobakk som snus, og forekomsten av for eksempel lungekreft er den laveste i Europa. Snus har en markedsandel på 25 prosent av alt tobakkssalg i Norge og har dermed passert rulletobakken (22 prosent).

All svensk snus inneholder smakstilsetninger.

Ifølge et forslag til nytt tobakkdirektiv, som om kort tid blir presentert av EU-kommisjonens helsedirektorat, vil mange ulike smakstilsetninger i tobakk bli forbudt.

– Hvert år får 700 nordmenn kreft i bukspyttkjertel og 200 kreft i spiserør, sykdommer med nesten hundre prosent dødelighet og som forekommer blant annet på grunn av røyk og ifølge Løchen, også på grunn av snus.

Moralen er, ligg unna alt som er farlig for helse. Du kan dø av det.

Norge er som kjent ikke med i EU. Likefullt skal man altså høre på byråkratene i Belgia som har det for vane å tre lover og regler ned over hodene på hardt arbeidende nordmenn og svensker.

Ikke så rart at «Nei til EU» er blant de mest populære organisasjonene i Norge for tiden.

Kilde

Aftenposten.no

 

Vargas

 

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14739004.ab

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.