Solbakken hylles for sin væremåte og sportslige suksess

Den engasjerte, sympatiske og meget dyktige fotball manageren fra Norge, Ståle Solbakken (44) har stor suksess i Wolverhampton.

Så langt er det spilt bare 10 kamper, av disse har det blitt 6 seire, 1 uavgjort og tre tap. Hadde Wolves klart å holde ledelsen mot Crystal Palace i forrige hjremmekamp og vunnet, ville Solbakkens menn ha ligget på topp og med det vunnet 6 kamper på rad.

Fem seire på de siste seks er allikevel mer enn godkjent for et lag som i Premier League kun vant 5 av i alt 30 kamper, som igjen føre til nedrykk.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xaDuXqaNBwU[/youtube]

 Npower Championship er nest høyeste nivå i England som har et seriesystem som krever hele 46 kamper fra august til mai. Samt liga og FA cup kamper.  «De prøver å sette verdensrekord i antall kamper i denne ligaen»,  sa Ståle da de hadde tre kamper på en uke nylig.

Wolves vant alle tre.

Fansen i Wolverhampton by er av det sulteforede og mest engasjerte på ball-øya. De har ikke hatt nevneverdig sportslig suksess siden 50 tallet da laget fra West Midlands utenfor Birmingham var blant de beste i Europa.

Det begynner å bli lenge siden og den tradisjonsrike klubben er nesten desperat for å komme seg opp og fram. Heldigvis er det en eier med store visjoner og tykk lommebok som er Solbakkens arbeidsgiver.

– Steve Morgan kjøpte Wolverhampton Wanderers for symbolske £10 fra Sir Jack Hayward, forutsetningen for avtalen var at Morgan var villig til å investere £30 millioner, det har han allerede gjort for lenge siden. Itillegg har han bygget en helt ny tribuneseksjon som stod ferdig i september i år.

Fler tribunesider skal bygges fortløpende i en totalpakke som har en verdi på £40 millioner.

Et nedrykk kan være skjebnesvangert for enhver fotballklubb. Wolves er i en unik situasjon da klubben ikke har noe gjeld, tvert i mot, de har penger i banken. Mye penger. Det er takket være kloke investeringer, salg av spillere og en nøktern lønnspolitikk gjennom mange år.

Ståle Solbakken hentet 7 spillere før overgangvinduet stengte 31. august. Kjøpesum ca £7 millioner, salg av fler av de beste spillerne fra forrige sesong lyder på svimlende £28 millioner.

Klarer den engasjerte og meget populære Grue mannen å få Wolves opp i Premier League enten denne eller neste sesong, vil eieren legge forholdene til rette for at laget hans skal ut i Europa.

Ståle Solbakken har som kjent erfaring fra sin tid FCK med stor suksess i Champions League. Da nordmannen kom til Wolverhampton hadde de færreste hørt om han.

Nå har den tidligere landslagsspilleren fått sin egen sang hos Wolves-fansen og blir mer og mer populær for hver eneste kamp som går.

Fotball managere kommer og går i verdens tøffeste ligaer i England. Alt ligger til rette for at Ståle Solbakken blir værende lenge i manager stolen på ærverdige Molineux Stadium.

 Nylig vant Wolves borte mot Blackburn. Da ble manager og fans så glad!

Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.