Søndag 21. oktober bør du være stolt over å være norsk…

Norge er faktisk det land i verden som gir mest penger pr innbygger pr år til viktige organisasjoner som jobber for de svakeste, for de som blir undertrykt og for de som sulter. 

Norge er giver land nr 1. Allikevel er jobben som giver-nasjon et evigvarende prosjekt som alltid trenger påfyll. TV-aksjonen 2012 er det Amnesty Internatinoal som får gleden av å få mye penger av Norge og det norske folk.

Pengene som kommer inn skal gå til prosjekter innen fem områder:

Tiltak som fremmer ytringsfriheten, retten til å elske den man vil, trygghet, å leve i verdige omgivelser og rettferdig behandling.

Målet for årets TV- aksjon er at 100 000 frivillige bøssebærere skal besøke norske hjem i løpet av noen timer søndag 21.oktober.

– Du kan være med å bidra til at de som gjør overgrep blir satt fokus på og må i fengsel. Du kan være med å bidra til at de som sitter i fengsel uten dom blir satt fri, og du kan være med på å bidra til menneskerettigheter blir fulgt, verden over.

Ditt bidrag hjelper!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UyhpAJbYG2Q[/youtube]

Nordmenn er rike. Svært rike sammenlignet med svært mange andre innbyggere i andre land, i andre deler av verden. Nettopp derfor er det svært viktig at vi viser interesse, at vi velger å si i mot urett, at vi hjelper alle de som trenger det. Veldig mange mennesker lever i frykt, blir torturert om de bare forteller hvem de er.

Om du ønsker å bidra via forskjellige auksjoner så er det mye for alle. Justin Bieber billettene som inkluderer møte med verdens største superstjerne er opp i bud på over 50.000 kr.

Toyotaen til Magdi (fra Karpe Diem) kan bli din om du er villig til å by mest penger. Her kan du følge med på og by på de forskjellige produktene som er med i auksjonen.

– Det er all grunn til å tro at den totale innsamlede sluttsum kan komme opp i mot 200 millioner kroner. Amnesty er verdens største organisasjon som hjelper mennesker i alle land som trenger hjelp. 3 millioner medlemmer verden over har makt.

Amnesty står opp mot urett. 

Ta i mot de frivillige bøssebærerne med høflighet og gi det du kan avse. Husk at hver eneste krone går til et svært viktig arbeid.

Konto nr til Amensty International: 8380 08 09005

Følg NRKs direktesending fra kl 1600 søndag 21. oktober. En dag du bør være stolt over å bo i Norge. Programledere for sendingen er Ingerid Stenvold og Erik Thorstvedt.

Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.