Ståle Solbakken debuterte som Wolves manager med 5-1 seier

Den nyansatte nordmannen har vært på plass som ny sjef i tre uker og endelig fikke han sett sine spillere in action. Wolverhampton Wandereres, best kjent som Wolves. 

Det irske laget Bray i den irske ligaen på et så langt ukjent nivå, er nok ikke et lag man skal legge så mye i resultat mot.

– Allikevel fikk den nye norske manageren sett 22 spillere + innbyttere i spill, og det er en viktig erfaring for en manager som ikke har sett noen av spillerne i kamp før nå, bortsett fra på video.

Wolves manager Ståle Solbakken (44)  Foto: Nettavisen.no

– Hva har en manager klart å lære av de spillerne han har til rådighet? At de beste er ønsket av bedre plasserte lag med sterkere økonomi er ingen overraskelse. De aller beste markante spillerne som Jarvis, Fletcher og Doyle er alle ønsket av lag i Premeier League.

Solbakken og Wolves´s ledelse med eier Steve Morgan og Chief Excutive Jez Moxey i spissen,  ønsker å beholde de så kalt beste spillerne. Hvor gode de egentlig er kan selvsagt diskuteres da Wolves rykket ned med mann og mus, og kun med 5 seire i Premier League.

– Poenget er at de fleste lag har spydspisser, eller ess som er verdt mye mer enn de fleste andre. Disse spillerne er meget viktige brikker å klare å beholde i laget. Championship er nest beste nivå i England og med 8 kamper mer enn verdens tøffeste liga, er det ingen hemmelighet at den nye norske manageren trenger alle de beste spillerne, eller penger til å kjøpe nye.

– Det siste alternativet er det faktisk midler til da Wolves er en av de få lagene i hele England som ikke har noe gjeld på spillere, eller på anlegg. Wolverhampton er det laget med best forutsetning sammenlignet med de fleste andre lag i England.

Ståle Solbakken kan være med på å revolusjonere laget som har de tøffeste og mest lojale fansen i hele fotball England. En splitter ny og vakker stadion er ferdigstilt innen seriestart, og vil bli ytterlige bygd ut neste sesong.

Dette er et av de langsiktige målene til ambisiøse målene til den ærgjerrige eieren Steve Morgan.

Mr. Steve Morgan (59) eier av Wolves Foto: SkySports.co.uk

– En multimillionær som har gjort seg styrtrik på eiendom og som industrieier av selskapet Redrow, samt styreformann og eier av fotballklubben Wolverhampton Wanderers. Denne ble kjøp for mindre enn tre halvlitere øl, eller pints som de måler ølet i,  i Storbritannia.

Klubben ble kjøpt av legenden og Wolves personligheten Sir Jack Hayward.

Sir Jack, som nærmer seg 90 år, hadde lenge sett seg rundt etter en passende etterfølger som eier i klubben. Han uttalte tidlig at det var noen krav til en ny eier; det måtte være en brite (ikke uten grunn at Sir Jack kalles for «Union Jack») og at vedkommende måtte være villig til å satse et visst antall millioner pund i klubben.

Valget var svært klokt, det ble Steve Morgan.

Mr. Morgan satset £30 mill første året, et ukjent beløp i årene etter og enda mer nå når han bygger ut til et av de vakreste og mest moderne stadion på ball-øya. Treningsanlegget  Compton er allerede et anerkjent og meget velutstyrt fotball anlegg med flere baner, treningsstudio og svømmehall.

Ståle Solbakken har egentlig alt dekket på sølvfat, han må bare være effektiv, få resultater raskt med spillerne som ønsker å være i klubben. Han har allerede fått inn en spiller han ønsker seg i islendingen Björn Bergmann Sigurdarson, og det er grunn til å ro at fler kommer inn.

Problemet er at den tidligere manageren Mick McCarthy,  satset på kvantitet i stedet for kvalitet, en sjelden gunstig kombinasjon innen fotball. Derfor er spillergruppen til Solbakken på nær 50 spillere, det betyr en ting. Selg før du kjøper.

– Får nordmannen spillerne til å spille sitt spill, litt mer Barcelona look- a -like, med press på ballfører, og stor bevegelse ved ballinnehav, i tillegg til å vinne ballen raskt tilbake ved ball-tap, så er det håp om gode resultater.

Wolves kommer aldri til å bli Barca, men Solbakken kan lykkes med å få spillerne til å tro at det er letter å slå motstanderen på enklere vis enn tidligere. Det er gull verdt.

– Det viktigste Ståle vil gjøre med sine spillere er å få spillerne til å jobbe for hverandre. Man er et lag inkl. innbytter og trener apparat, man er ikke kun de første elleve på banen.

Mot lille irske Bray fikk flere spillere prøve seg i en omgang hver.

Wolves (4-4-2): 13. Carl Ikeme; 2. Kevin Foley, 4. Danny Batth, 5.

Christophe Berra, 3. George Elokobi; 7. Dave Edwards, 6. Eggert Jonsson, 8.

Karl Henry, 11. Adam Hamill; 9. Sylvan Ebanks-Blake, 10. Frank Nouble.

SUBS: Dorus De Vries for Ikeme; Ronald Zubar for Foley; Richard Stearman for

Batth; Roger Johnson for Berra; Matt Doherty for Elokobi; Anthony Forde for

Edwards; Nemaj Milijas for Johnson; David Davis for Henry; Matt Jarvis for

Hamill; Michael Kightly for Ebanks-Blake; Steven Fletcher for Nouble

Standarden er satt får Ståle Solbakken som britisk manager. Alt ligger til rette for at Wolves kommer til å kjempe høyt på tabellen i Championship, spesielt om de største profilene blir værende på vakre Molineux Stadium.

– Laget i «Old Gold and Black» har de absolutt beste forutsetninger for å bli et lag svært mange vil like i tidene som kommer, om det blir i Premier League allerede fra august neste år er opp til Ståle Solbakken og hans jobb med spillerne.

Sesongen starter med Leeds- Wolves 18. august kl 13:45 Kampen går på flere TV kanaler.

Tror du Ståle Solbakken lykkes med å infri de enorme forventningene med å rykke opp i første forsøk?

 

Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.