Ståle Solbakken (44) valgte å si opp kontrakten med NFF for å bli sjef i den tidligere tyske storklubben FC Køln. Nå er eventyret over for den meritterte og sympatiske Kongsvinger- karen.

Den siste tiden har det gått helt vilt for seg med trusler og tagging av treningsanlegget fra villsinte Køln fansen. Med tanke på de siste resultater er det ikke så mange som er overrasket over at nok var nok, og at noe måtte gjøres.

Solbakken selv er nok blant de som så dette komme som klarest.

– Han ble ansatt 1. juli 2011 så det er ikke lang tid han har fått på seg til å bygge noe lag og en karriere i Køln. Styreleder Werner Wolf vet at fansen vil ha gode resultater fra dag 1, det kan man trygt si at Ståle ikke har klart å få til.

Fire serierunder før slutt ligger Køln tredje sist på tabellen i øverste divisjon i Tyskland. En av de tøffeste ligaene i Europa.

Ståle Solbakken klarte å skape seg et navn med å ta FC København til flere seriemesterskap og til slutt til gruppespillet i selveste Champions League i 2010.

Av den grunn ble han spurt av NFF om å ta over etter Drillo, men da tilbudet om å lede en tysk storklubb i en fantastisk liga, kunne han åpenbart ikke si nei.

FC Køln er kjent for å ha et ekstremt forbruk av trenere de seneste årene, og ikke færre enn tretten de siste ti forteller om en håpløs situasjon for den som kommer etter Solbakken.

Mitt tips er at den tidligere Grue, Lillestrøm FCK og Wimbledon spilleren blir å se i en meget sentral rolle på Åråsen om ikke så alt for lenge. Lillestrøm står den tidligere landslagsspillerens hjerte nær.

Fil:Staale Solbakken 1996.jpg

Ståle Solbakken 1996 Foto: Wikipedia

Mange av de som sitter i NFF følger nøye med hva som skjer med Slobakkens karriere, så man skal heller ikke se bort i fra at han kan bli kontaktet av Kjetil Siem og Co. Enda han kansellerte kontrakten som allerede var signert med NFF da tilbudet fra Tyskland kom.

En god trener er en god trener uansett hva som har skjedd tidligere.

Det er hevet over enhver tvil at den sparkede Køln treneren vil trene et lag igjen, og da er det naturlig å starte opp på nytt i Norge og kanskje bli med Drillo som assistent i neste mesterskap?

Tilbudene vil neppe vente på seg.

 

Lykke til videre Ståle!

 

Vargas

Tags: Køln, Ståle Solbakken

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Menn jakter hele livet, også når han har funnet den rette

Menn jakter på damer hele livet. Også når de endelig har fått en i hus. Det ligger som kjent i...

Frodige, naturlige og sexy kvinner endelig på norske førstesider

Alt for lenge har vi sett skinnmagre kvinner som modeller på de fleste "catwalker" og som førstesidestoff i diverse motemagasin...

Lukk