Svensk Hockey er best i verden!

 

Junior VM i Hockey viser hvem som er best i verden. «Tre Koronor» feide all motstand til side da Sverige ble verdensmester i junior VM i Canada. Dette er det første gullet i ishockeyens junior-VM siden 1981. Det sto målløst etter 60 minutter. Etter 10.09 minutters forlengning måtte Russland gi tap. Zibanejad fikk tak i pucken i midtsonen, kom seg fri og med en backhand løftet han inn kampens eneste mål – gullmålet.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=LG07HgFAfEE[/youtube]

Norge har langt igjen for å nå opp til de svenske ungguttene- enda Norge faktisk slo Sverige for førstegang siden 1962 i A lags-sammenheng  i VM 2011. Men i juniorklassen er ikke Norge i nærheten ennå.

To av de svenske spillerne fikk plass på VMs stjernelag, toppscorer Max Friberg og backen Oskar Klefbom. Ingen scoret flere mål enn Timrå-løperen Friberg, som riktignok var målløs i finalen.

– Sverige har et langt bedre system på å få fram unge spillere i lag idrett og kommer derfor på et meget høyt internasjonalt nivå. Også i fotball er Sverige foran både Danmark og Norge på aldersbestemte nivåer. Det kommer av riktig arbeidsmetode med de yngre, og de tør å fremme heve de yngre med spisskompetanse langt tidligere enn sine naboland.

Det kan være derfor Sverige har svært mange topprangerte verdensstjerner, også i enkelt disipliner.

Nå skal de unge VM heltene til det svenske slottet for å få heder og ros av selveste prinsesse Victoria og og prins Daniel som begge er svært interessert i sport.

Sverige slo Russland 1-0 og er best i verden i Hockey for juniorer.

Om vi i Norge tror vi viser mest idrettsglede så er det gøy å høre de svenske kommentatorene når seieren er klar. De går Arne Scheie en høy gang!

 Tenk hvor tøft det blir i Globen når A- VM spilles i gang 4. mai i Sverige når Norge kommer på besøk.

Det kan dog bli en jævlig dyr affære. Opp mot 12000 kr om du har med barn. Det er selvsagt fullstendig galskap. Hockey er ikke så gøy!

Grattis med guldet Sverige!

 

Vargas

 

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/landslag/trekronor/article14195783.ab

 http://www.aftonbladet.se/sportbladet/sportitv/article14184194.ab

 

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/landslag/juniorhockey/article14178648.ab

http://fotball.aftenposten.no/sport/ishockey/article218553.ece

2 thoughts on “Svensk Hockey er best i verden!

  1. Ja detta blev väldigt stort för oss svenskar. Ishockey över huvud taget är väldigt stort i Sverige. Tyvärr finns det väl inget stort intresse bland norrmännen för ishockeyn, hade bara det funnits hade ni också haft bra spelare och liga. Finland har ju ungefär lika många invånare och det är ju en toppnation i hockeyn.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.