Syrias diktator ser fanden i hvit øyet- det syriske folk er snart fri

Syrias fryktede president, Basahe al- Assad mister stadig flere støttespillere som ikke ønsker å være med på hans meningsløse nedslakting av eget folk.

Syria har vært styrt av det sekulære Baath-partiet siden 1963. I 1970 tok Hafez al-Assad makten. Etter hans død i 2000 overtok sønnen Bashar al- Assad som president. Opprøret mot det sittende regimet startet i mars 2011.

Befal av stadig høyere grad velger å deserte til nabolandene, de fleste til Tyrkia i nord.

– Det internasjonale samfunnet har sittet rolig å sett på at Assads menn har drept alt i deres vei for å holde diktaturet mot opprørerne som vokser i styrke og moral. Endelig kan det se ut som om konflikten kan ende med seier for det det syriske folk.

En konflikt FN og det internasjonale samfunnet har blitt tvunget til å sitte å se på grunnet Russlands grundige støtte til Assads regime.

Syrias president Assad som snart styrtes Foto: NRK.no

– Al- Assad har problemer med å motivere sine menn til å stå i mot opprøret, og når hans nærmeste generaler velger å stikke halen mellom bena framfor å kjempe presidentens sak må det få ringvirkninger langt i diktatorens palass.

Nylig er det avdekket at barn er tvunget til å være med i krigen mot Assads menn. En krig som har blitt verre og verre for hver måned den har vart.

– Byen Homs har blitt ofte nevnt i media, og det er her de hardeste kampene har pågått og det i lang tid. Konflikten har vart i snart seksten måneder med svært mange sivile liv som offer. Deriblant kvinner og barn i hopetall.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=cuGt8IFkbXc[/youtube]

Det syriske nasjonalrådet (SNC) er en organisasjon som samlet prøver å styrte Assads regime, men SNC inkluderer ikke alle. Dessverre er den usikre og uavklarte situasjonene i det krigsherjede landet med på å gjøre situasjonen meget farlig for alle som beveger seg i de fleste regioner, med hovedstaden Damaskus og byen Homs som de verste.

– De grusomme handlingene som Assad og hans regjeringsstyrker står for, er bare brorparten av nedslaktingen. Dette er fordi at andre kriminelle organisasjoner ønsker å ha så mye makt som mulig i landet- når Assad blir styrtet. Dessverre bruker disse minst like harde framgangsmåter som regjeringsstyrkene til den hardt pressede presidenten.

 Nylig var 107 stater samlet i Paris for å uttrykke støtte til det syriske folk og øke presset på myndighetene i Damaskus.

– Dette gir tydelige signaler til president Assad. Fordømmelsen av myndighetenes voldsbruk er unison og Frankrikes president Hollande, gikk så langt som å kreve presidentens avgang nå, før flere liv gikk tapt.

Det internasjonale samfunn har vært feig i denne konflikten. Russlands vinge over Syria har kostet mange tusen sivile mennesker livet.

Syrias president Assads kone, Asma Assad, har fått stor medfart via YouTube. Flere rike og kjente personligheter har via en video sendt via det kjente nettstedet prøvd å påvirke presidentfruen, så langt uten å lykkes.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=wQvz4NBw2po[/youtube]

– Så langt har mer enn 15000 mennesker blitt drept i den snart 16 måneder lange krigen som har fler sivile drepte enn soldater. En krig det syriske folk kommer til å vinne, til så alt for høy pris.

 – FNs observasjonstyrker har i nyere tid avdekket torturleire der barn nede i åtte års alder har blitt torturert på verst tenkelige måte. Det finnes ingen grenser for hvor langt Assads regjeringshær er villig til å gå for å prøve å holde makten i Syria.

Nå brenner det kraftig under presidentens føtter. Mye tyder på at diktatoren er styrtet innen rimelig tid og svært sannsynlig innen årets utløp. Det syriske folk har måttet tåle en grusom tid.

Diktatorer hører ikke hjemme i det 21. århundre. For mange mennesker ønsker demokrati, selvstendighet, fred og frihet.

Snart Syria. Snart vil deres kjære land bli deres, dessverre til en så alt for høy pris.

Kilde: the atlantic.com

Fredrik Græsvik TV2

Vargas

http://www.dn.se/nyheter/varlden/fn-nar-inte-fram-till-en-och-en-halv-miljon-manniskor

2 thoughts on “Syrias diktator ser fanden i hvit øyet- det syriske folk er snart fri

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.