Telenors kundeservice en trist opplevelse!

Stadig fler Telenor-kunder opplever å få alt annet enn forventet service. Ønsker Telenor at kundene skal gå til konkurrentene? Tvilsomt, men man kan nesten begynne å lure!

Slik innleder danske Anders Brinkmann sitt innlegg på Telenors danse Facebook-profil: «Kjære Telenor. Dette blir min siste måned som kunde hos dere. Jeg har aldri opplevd noe lignende.»

– Og det tok kort tid før Anders oppdaget at han ikke var alene. På mindre enn ett døgn har over 20.000 facebookbrukere trykket på likeknappen, og flere tusen har kommentert innlegget. De fleste forteller om like dårlige erfaringer med Telenor.

Telephone booth at Brest !Creative Commons License

Amanda Hinault via Compfight

– Den sinte kunden er spesielt irritert over at Telenor skal ha sendt purringer uten å sende regning først. «Det er ulovlig, men jeg godtok det likevel, da jeg ærlig talt ble lei av å bruke flere timer hver måned i kontakt med deres kundeservice» fortsetter han på Facebook.

Her i Norge har det i år kommet fler graverende saker der Telenors kundeservice har vært i fokus, hver eneste gang med negativt fortegn.

– 10. mai i år fikk Annette Bergsagel fra Stavanger en telefon fra en selger hos Djuice, som er et underselskap hos Telenor. 23-åringen stusset først over at en telefonselger ringte henne, siden hun har reservert seg mot å bli oppringt av selgere.

God service er hardt arbeide. God service er når du utviser en bedre service enn det kunden forventer.

 Jeg husker samtalen godt fordi jeg vanligvis ikke er så hyggelig mot telefonselgere. Men mot akkurat denne selgeren var jeg høflig, og hadde en lengre samtale, sier hun. Etter at hun gjentatte ganger hadde avslått tilbudet ble det stille i den andre enden.

Så brølte han plutselig «Fuck You» og la på. En helt uakseptabel måte å oppføre seg på uansett hvem man jobber for. Vedkommende fikk selvsagt sparken.

Maiken Fredriksen Iversen (16) var i kontakt med Telenors kundeservice for å få vite hvorfor hun ikke hadde fått et sms-varsel før hun oversteg den månedlige beløpsgrensen sin. – Dette holder bare ikke, sa Maiken og ønsket vedkommende en god dag.

Da tikket det inn en SMS fra Telenors 09000-nummer 5. juli i år med følgende beskjed: «Makan til frekkhet skal du lete lenge etter. Håper du brenner i helvete!».

– Det er all grunn til å tro at det også er store mørketall for hvor mange som faktisk blir behandlet dårlig av Tele-giganten. Noen er sikkert fornøyd som Telenor kunde, men det det må være noe fundamentalt feil når så mange saker kommer opp på så kort tid som nå.

 Uansett hvor bra teknologi og dyktige folk man har på å utvikle de beste produktene på markedet. Det er til slutt kunden som bestemmer. Nettopp derfor bør Baksaas og Telenors styre sette inn langt fler ressurser til å ta seg av kundeservisedelen av selskapet på en betydelig forbedret og respektfull måte.

Telenor er blant de største selskapene i Norge, med en omsetning på mer enn 90 milliarder kroner, de har pr 2011 33000 ansatte fordelt på 13 land. ca 8000 av disse jobber her i landet, dessverre ødelegger noen få hele selskapets dårlige navn og rykte.

– Øverste sjef i selskapet heter Jon Fredrik Baksaas, han har også ansvaret for å ansette kundebehandlere. Telenors daglige drift ligger under Adm. dir. sin agenda, derfor er det Baksaas sitt ansvar hvordan du som kunde, eller potensiell kunde blir behandlet.

-Dyktige medarbeidere som kjenner selskapet ut og inn- og som er villig til å strekke seg langt for å yte maks service til alle som er i kontakt med selskapet. Det må være et minimumskrav for alle som jobber med potensielle og eksisterende kunder.

Er du misfornøyd kunde så bytt selskap så fort som mulig, det står andre selskap å venter på deg med åpne armer og de vil elske at du kommer fra Telenor.

Ingen selskap har råd til å yte dårlig, kritikkverdig, eller manglende service med tanke på den enorme konkurransen i TELE-markedet som råder i Norge i dag.

Telenor bør skamme seg, du bør bytte teleoperatør.

 

Kilde: TV2.no

Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.