Naomi Watts og Ewan McGregor er glitrende i denne gripende historien fra virkeligheten. Tsunamien som rammet Asia i 2004 tok livet av uvirkelige 284 881 mennesker, derav 84 nordmenn. 

– «The Impossible» er en film som forteller historien til den spanske legen Maria Belon og hennes ektemann Enrique og deres tre sønner. Alle overlevde på mirakuløst vis. Filmen skildrer identiske hendelser på steder de faktisk skjedde.

Det var etter at Belon stilte opp i et radiointervju at den spanske regissøren Juan Antonio Bayona tok kontakt med henne. Han ville lage en film om hennes families historie fra tsunamien.

Man skal ikke være rakettforsker for å forstå at det er en sterk, dramatisk, gripende og skremmende film vi får i «The Impossible«. En film du vil huske i lang tid.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Bgw394ZKsis[/youtube]

Maria mener at filmen har blitt akkurat slik hun husker skrekkscenene fra 2. juledag for åtte år siden. Bølgene som tok livet av en kvart milliard mennesker endre livet til alle i hennes familie på godt og vondt.

En hendelse som berørte et helt kontinent, og som satte en hel verden i sjokk og vantro. For første gang kunne man se livebilder fra hendelsen via videoer tatt av de som var til stede, mitt i marerittet. Man skulle tro scenene var som tatt ut i fra en katastrofe-film laget i USA. Dessverre var det så alt for virkelig.

– Man kunne selvsagt ha laget hundrevis av slike filmer der de fleste ville ha blitt minst like dramatiske, men med langt mindre lykkelig utgang. Alene mistet f.eks mer enn 500 svensker livet. Den verste naturkatastrofe i moderne tid var et faktum.

Da nyheten tikket inn i et mørkt og kaldt vinter-Norge i julen 2004 var det få som skjønte konsekvensene, eller visste hva en tsunami var. Riktignok var det et kraftig jordskjelv som målte 9,3 i styrke, men få visste om at episentret var i havet utenfor Sumatra og hvilket resultat det medførte.

Det var de enorme vannmassene som tok liv og sørget for 700.000 hjemløse og gav enorme ødeleggelser i tillegg til alle de døde.

Hadde man hatt det nå velkjente Tsunami-varslet etter jordskjelv, som nå er på plass på de fleste utsatte stedene i Asia, ville antall drepte være redusert med store antall.

Når og hvor Tsunamiene treffer neste gang vet ingen. Sannsynligheten for at disse kraftige undersjøiske jordskjelvene vil ramme vår del av verden er minimal.

– Allikevel kan ingen være sikker på konsekvensene av å tømme planeten for olje og gass-forekomster fra langt inn i jordas indre. Menneskenes tukling med naturen har fått konsekvenser før, og vil få det igjen.

Filmen «The Impossible» vil røre noe i deg, og du vil kanskje huske den som en oppvåkning, og en frykt for at naturen vil vise sine krefter akkurat der du oppholder deg, når du minst aner det.

En film som gjør ditt verste mareritt til virkelighet i løpet av sekunder, og som varer i flere døgn.

Filmen «The Impossible» har premiere i Norge 4. januar på en kino nær deg.

Spilletid er 114 minutter, aldersgrense 15 år. Andre navn som er verdt å nevne: Geraldine Chaplin, Marta Etura, Oaklee Pendergast, Ploy Jindachote, Samuel Joslin, Tom Holland. Regisør er Juan Antonio Bayona.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Solbakken trygg som Wolves manager, foreløpig…

Mick McCarthy fikk sparken for Wolves da det gjenstod 13 kamper av forrige sesong i Premeier League. Assistenten, Terry Connor...

Blog my Ass!

Blogg på norsk, Blog på engelsk, viktig å huske når du skriver blogginnlegg og ønsker å dele disse med dine...

Lukk