Tooji med låta Stay skal representere Norge i Baku

 

 

 

Det er to svensker som står bak den norske vinner låta, Petr Boström og Figge Boström er kunstnerisk ansvarlig, eller låtskrivere som det kalles her i hjemme. 

Tooji ble oppdaget som modell da han var 16 år gammel. Etter modelljobbingen ble han headhuntet til musikkanalen MTV hvor han ledet programmene «Super Saturday» og «Toojis Top 10» på MTV Norge.

Stay er en rask låt med internasjonalt og kanskje pakistansk preg. Det er åpenbart en fordel for Tooji at hele Norges Stella var offer for usaklig, ondskapsfull og lite gjennomtenkt rasisme i fjorårets Melodi Grand Prix.

Det er all grunn til å tro at Tooji får lov til å være i fred fram til avreise til Aserbajdsjan og Baku.

 

 

Tooji Keshtkar er hele Norges Høvding i Baku

Tooji Keshtkar kom til Norge som ettåring som asylsøker fra Iran sammen med moren Lily. Samtidig som han jobbet som MTV-programleder fullførte han studiet i barnevernspedagogikk og har etter dette jobbet på asylmottaket og i barnevernet.

Samtidig med programlederjobben startet Tooji på artistkarrieren i 2008 og ga ut singelen «Swan Song».

 

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=KyO95_f1ALg[/youtube]

Det er dessverre svært lite å skrive om en ny stjerne. Du har all grunn til å glede deg til fantastisk mange gode og hyggelige nyheter i livet til Norges nye Grand Prix kjæledegge.

Norges mest populære ordfører skriver på Twitter at det er helt ok om årets norske Eurovisjon Song Contest representant tar fri på mandag. Fabian Stang er nemlig Toojis øverste sjef da Grand Prix vinneren er saksbehandler i barnevernet i Oslo.

Skulle vår fantastiske representant Tooji gå helt til finalen i Baku, hvilket hele nasjonen Norge forventer, så vil man måtte vente til tett opptil sommerferien, nemlig 26.mai 2012.

Om vår herlige engasjerte og livsglade Tooji skulle vinne Eurovisjon Song Contest, er han kun nr 4 i historien som vinner den gjeveste sangkonkurransen i Europa.

Kun «La det Svinge», i 1985, «Nocturne» i 1995 og selvsagt Alexander Rybak med «Firytale» i 2009 har vunnet for Norge. Thats it!

Vi i Norge har selvsagt mangt å glede oss over mht den største melodi festivalen i moderne tid. Norge har blitt et kjent land etter 22. juli 2011 Destod viktigere mener jeg det er at fantastiske vinnere som helt ut i fra intet går og vinner en nasjonal konkurranse i Norge.

Dette blogginnlegget er derfor en hyllest og gjerne den offisielle hyllesten til Tooji, for alle som ikke visste hvem han var før han vant hele dritten!!:)

Lykke til i Baku Tooji!

Vargas

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/melodifestivalen/article14359323.ab

24 thoughts on “Tooji med låta Stay skal representere Norge i Baku

  1. Tooji vil gjøre en bra figur, det var han som vant og da blir han nok hyllet av alle som følger med på Eurovisjon Song Cotest sirkuset. Nå kan vel ikke Sverige skryter av så mye bra etter ABBA og Carola heller da vanna;).

   Takk for din kommentar

 1. Ja han er kjekk og se på og han virker sympatisk. Stella virket også sympatisk og blid, ikke noe imot dem personlig. Men det er jo et bidrag som representerer Norge??? Vi er fortsatt Norske eller?? Selv om Rybak er halvt hviterussisk så var låta Fairytale veldig norskpreget og den var HELT genialt bra!!! Så vant den fortjent også!!! Samme med Nocturne som var delvis Irsk, men veldig norskpreget og den vant også. Det blir så lite som minner om et NORSK bidrag med den i år og ifjor syns jeg. Jeg MÅ få lov å mene dette uten å bli beskylt for å være rasist???? Jeg er så lei av at alt vi sier og gjør skal være så fordømt politisk korrekt og bli oppfattet rasitisk hele tiden?? Jeg gjentar – jeg likte ikke låta men jeg er IKKE rasist – OK?? Vennlig hilsen Liv

  1. Hei Liv

   Så hyggelig å høre i fra deg igjen.

   Du har rett til å mene hva du vil og jeg vil aldri kalle deg rasist. Men jeg mener denne låta er en meget bra Gand Prix låt. Du har rett i at det er lite norsk- preg over den, men de gangene vi har levert bidrag som har vært typisk norsk så har det ikke gått så veldig bra. Dette er en låt for Europa som kan vinne hele sirkuset fordi den gir et særpreg som mange land i Europa kan identifisere seg med.

   Vi er med for å vinne er vi ikke?:)

   Takk for din ærlige mening Liv!

   Vargas

 2. Ja låta var bedre enn ifjor (for den ifjor var elendig) men noen vinnerlåt er Stay definitivt ikke, tror JEG. Vi skal være heldig hvis den kommer til finalen. Den sklir rett inn i den grå massen av de andre låtene mener jeg og derved blir den ikke lagt merke til heller. Fairytale og Nocturne var veldig særpreget og fine og noe norsk over. Så vant de også!!!
  men lykke til for Stay og får håpe jeg tar feil da ;-). Vennlig hilsen Liv

 3. Jeg synes dette blir feil. Sangen var ok, men i mine ører skulle den representert en annen nasjon. Musikkstilen er unorsk. Det har visst blitt en trend. Jeg er ikke på noen måte imot at vi er et fargerikt fellesskap, og det synes å fungere bedre og bedre, men noe av det typisk Norske har begynt å falme i større og større grad. Jeg snakker om den Norske identiteten. Man kan kanskje si på godt og vindt. Det er bra at vi er mer internasjonale i større grad, men kan vi ikke prøve å markedsføre Norge som Norsk og ikke som en del av en annen verdensdel? Jeg er ikke nasjonalist, men kansje en nasjonalromantiker.

  Jeg håper ikke dette blir missforstått.

  Aaron

  1. Hei Aaron

   Hyggelig å høre i fra deg

   Jeg synes du har rett, men jeg synes det er viktigere å ha ei låt som har potensale til å vinne, enn å ha ei låt som representerer Norge som den staute og stolte nasjon vi er. Det er en slager festival og låta til Tooji er en flott låt, som represetrer Norge. Jeg mener vi kan være stolt av den.

   Takk for at du stakk innom bloggen og i tillegg kommenterte Aaron.

   Vargas

 4. Mener du det er viktigere å vinne enn å være seg selv? Det blir i mine øyne å vinne ved å bruke ufine midler. Akkurat som Blostrupmoen i Flåklypa, da han forsøkte å vinne med ufine midler. Nå hører det med til historien at Reodor vant, men det er ikke det som er viktigst. Jeg vil heller at Norge blir representert med en sang som ikke vinner, og føle at vi gjorde vårt beste. Flåklypa er urnorsk i sjela. Derfor liker de fleste Nordmenn den, og ser den igjen og igjen. Hvis det menes at vi som Norske ikke klarer å lage noe Norsk som holder, kan vi like gjerne la være å bli med. Heller melde oss ut av hele greia.

  Hilsen Aaron, og en kamerat av meg, Ayman, som er fra Egypt og helt enig med meg.

  1. Mener du at Tooji ikke er seg selv da Aaron? Hadde han ikke vært norsk ville det vanskelig for han å sunget for Norge. Han gjør ei flott låt med internasjonalt preg som passer perfekt til Eurovisjon Song Contest.
   Enig med deg at alle elsker Flåklypa, men det er et eventyr. For Tooji kan låta «Stay bli et eventyr, og jeg håper han vinner.
   Ei flått låt som fortjente å vinne.

   Jeg mener man deltar for å vinne, og jeg mener Tooji er seg selv 100%

   Vargas

 5. Jo da. Tooji er Norsk, han er seg selv og en fin kar med sunne tanker og på alle måter en fin fyr, men han synger en ikke Norsk eller en sang uten vestlig preg. Han representerer Norge og ikke et land fra Syd Europa eller Midt Østen. Jeg synes bare det blir feil. Hadde sangen vært en låt på hans eget album med tanke på komersielt salg, ville det vært midt i blinken, men ikke som et Norsk bidrag, ikke en måte å formidle Norsk særpreg. Har du noen gang hørt f.eks. Tyrkia, Israel og mange flere komme med en Norsk inspirert sang? Disse er for det meste veldig flinke å ta vare på særpreget sitt. Ligner stort sett på det vi skal representere med i år. Stella var og flink, og en topp dame, men der er jeg og uenig i valget. Afrikanske rytmer fra nisselandet er og blir feil for meg. Jeg synes etthvert land bør komme med noe som er gjenkjennbart i det enkelte lands sjel. Ikke være noe annet enn det det er. For meg blir det som å sprute ketshup og senep på risgrøt. Det er sikkert noen som synes det er ok og…. Det har jo vist seg, siden vi sender slike bidrag etter egen avstemning. Jeg vil bare få lov til å mene mitt.

  Mvh Aaron

  1. Det er det blogging blant annet handler om, å få si sin mening, og diskutere. Dessverre så vil ikke de fleste topp bloggerne godkjenne kommentarer som ikke er ros eller skryt av deres egen blogg eller deres eget utseendet. Det er en meget feil vurdering å ta mht egen blogg. Derfor er jeg veldig stolt av å ha kloke lesere som deg Aaron, som velger å bruke av sin tid til å skrive på min blogg. Tusen takk.

   Vi er jo enig om det meste, men slett ikke Eurovisjon Song Contest melodier:)

   Vi kan ikke være enige om alt!

   Vargas

 6. Sant min venn. Vi er enige om mye, men heldigvis ikke alt. Tenk så kjedelig og udynamisk verden hadde vært da. Om alle snakket hverandre etter munnen tror jeg vi hadde blitt helt sprø etter kort tid. Ha en riktig fin kveld.

  Vennlig hilsen Aaron

  1. Hei Aaron

   Du har så rett. Det er viktig med saklig debatt, og det er viktig at alle får lov til å si hva de mener, det er slik vårt demokrati fungerer. Jeg velger å vise alle kommentarer jeg får på denne bloggen. På den måten får alle som ønsker det si si mening.

   Ha en fin helg min venn.

   Vargas

 7. Jeg er HELT ENIG med Aaron. Vi får sikkert ekstra poeng fra tyrkia med denne låta;), men det skal jo være en låt som representerer Norge?? Vi er fortsatt Norsk?? eller er vi bare (som Breivik sier) bare iferd med å bli en liten minoritet i vårt eget land? Er det virkelig ‘riktig’ å ‘legge fra seg’ og glemme vår egenart og kultur BARE fordi vi skal vise ‘solidartitet’ for våre nye landsmenn?? Jeg gjentar: Jeg syns Nocturne og Fairytale var nydelige låter som bar særpreg av å være NORSKE (selv om det var hhv halvt Irsk og halvt hviterussisk). ER du ikke enig? Vi har da INGENTING å skamme oss over vår norske kultur og egenart??? Vi så hvordan det gikk med Nocturne og Fairytale???
  Jeg tror bestemt at Tooji fikk masse sympatistemmer pga 22/7!!! Dette så jeg på siden til Eskil Pedersen på Facebook at de hadde stemt som F på han og jeg leste det fra kommentarfeltet. HVIS man absolutt på død og liv MÅ ha en mørkhudet til å representere Norge, burde man heller spurt Chand Torsvik å lage en fin ballade syns jeg (førr hainn e’ no’ ækt trønder da sjø og lage skikkeli’ norsk musikk da sjø’:-))…
  Kanskje man bare burde skjære gjennom å gi oppgaven til Rolf Løvland å lage det norske bidraget??? Det signalet vi sender nok engang er: vi nordmenn er bare en ‘minoritet’ i vårt eget land og må derfor sende en midtøsteninspirert låt!!!
  Ok dette innlegget mitt er kanskje satt litt på spissen 🙂 og jeg gjentar at jeg ønsker Tooji lykke til for Norge men jeg må innrømme det er veldig synd det må være sånn…
  Vennlig hilsen Liv<3

  1. Jeg ser at du og Aaron rotter dere sammen mot meg her nå he he.<):) Det går helt fint Liv. Jeg er ikke enig med deg. Det viktigste er ikke å delta, men å vinne. Avstemming er det det norske folk som har stått for, den er det bare å akseptere, sånn fungerer demokratiet. Hadde "noen" bestemt at vi skulle sendt Chand, Tooji eller Stella så ville det i hvertfall blitt nasjonalt bråk.Min mening er at vi bør gjøre dette på den måten det er gjort, å la den låte med flest poeng få dra til Eurovisjon Song Contest arrangørlandet (Aserbajdsjan). Velvitende om at han har en hel og samlet nasjon i ryggen.Heia Tooji!Takk for en god og lang kommentar Liv. Det setter jeg veldig pris på!Vargas

 8. Hehe, ja nå er vi to mot en vettu, så da må du nok gi deg :-). Neida, vi får bare akseptere at han vant og være enig om at vi er uenig da 😉 Ønsker lykke til likevel til Tooji, trolig favoritten og godgutten til Per Sunnes også han vil jeg tro :-). MEN NESTE år vil jeg gjerne ha en NORSK låt!!!! AMEN!!! Ha en fin kveld Vargas 🙂 Vennlig hilsen Liv<3

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.