Ullevaal publikumet lite interessert i Drillos menn

Norges herrelandslag i fotball har i mange år vært selve flaggskipet i norsk klubbidrett, bare de berømte håndballjentene med suksess i vært eneste mesterskap de deltar i, kan måle seg i popularitet fram til nå.

– Bare timer før en av de viktigste kampene i moderne landslagsfotballs historie er det kun solgt drøye ti tusen billetter, og de fleste av disse er via organisasjoner, sponsorer eller billettpakker via andre fora.

– De flest som er glad i fotball og har et hjerte for det norske landslaget husker selvsagt Drillos første periode med stor glede. Da Norge slo alt og alle. England, Italia og Nederland- selve stormaktene fotball-Europa fryktet Ullevaal og Norge.  Med rette. Norge vant alt, og kvalifiserte seg til VM i Mexico i 1994.

Høydepunktet under Egil Olsens første trener periode er utvilsomt kampen alle husker. 23. juni 1998 da Norge scoret i Mareseil og slo selveste Brasil i en kamp Norge måtte vinne for å gå videre.

Kjetil Rekdals navn vil stå med gullskrift i historien for straffen han satte ca ti minutter før slutt. VI, Norge, vant 2-1 og alle hjerter gledet seg og folk flommet spontant ut i gatene over hele landet.

Dessverre så har interessen falt med de manglende resultatene som kom under Åge Hareides ledelse. Drillos periode nr to begynte på best mulig måte med 1-0 seier mot selveste Tyskland, og det på deres vanskelige arena i Munchen.

Etter det så har det lugget for Drillo og hans menn for å si det mildt.

En ny opptur kom da Norge fikk en antatt meget lett gruppe i VM kvalifiseringen til Fotball VM i Brasil i 2014. Lag som Albania, Island, Sveits, Slovenia og Kypros er lag Norge burde ha kunne være på lik linje med, og kanskje bedre.

Mye tyder på at det mangler en hel del for at Norge kan komme til VM i Brasil, da må det klines til mot Slovenia 11. september.

TeamMPGFGAPts
ALB1313
ISL1203
SUI1203
CYP1130
NOR1020
SVN1020

Norge har møtt Slovenia fem ganger og aldri tapt, Fasit: Fire seirer, én uavgjort.

Med priser fra 440.- til 750.- pr person og en defensiv oppstilling med 4-5-1 fra start og en 4-4-2 som en plan B, så er det vel egentlig overraskende at det kommer så mange som 11000 mennesker.

Mot Slovenia ville de aller fleste nasjoner stilt med en 4-4-2 formasjon- ihvertfall på hjemmebane. En enslig spiss blir spakt framover i banen, uansett hvor gode vinger man har.

– Her burde Drillo med masse offensive, kreative og løpssterke spillere i troppen løpt Slovenia i senk, så fort og effektivt at det slovenske forsvaret lurte på hva som traff dem, på den måten kanskje fått et tidlig mål. Med en slagkraftig 4-3-3 formasjon.

– Alle som ønsker Norge og Drillos menn vel ser at det er mye som mangler fra glansårene på nittitallet. Drillo er en klok fotballfaglig mann, men kan det være på tide å få inn nytt og friskt blod på Ullevaal som sjef for et falmet flaggskip?

Alt tyder på det.

Takk for alt Drillo.

Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.