Utseendet viktigere enn livsførsel, jobb og inntekt?

For stadig fler unge mennesker er det viktigere å se bra ut, være populær og få positive tilbakemeldinger om sitt utseendet, enn det aller meste.

Både skolegang, jobb og livsførsel kommer i andre og tredje rekke etter higen etter et vellykket utseendet.

Naturlig vakre mennesker har mange fordeler. De flotteste slipper å stå i kø på de hippeste diskotekene, får seg lettere jobb, kjæreste og blir ofte valgt framfor andre med mindre heldig utseendet i stort sett alle settinger i samfunnet.

– Hvordan kan trynefaktoren ha en så viktig del av våre liv? Samfunnet er basert på å få fram vinnerne og vi andre dødelige med et normalt utseendet og noen kilo ekstra på kroppen aller helst skulle ha vært stuet vekk på et tørt og mørkt sted.

Photo: Hedda Ruud

Hedda Ruud Foto: Copyright fotograf Morten Pettersen

– For mange blir det et must å ta seg godt ut, uansett hva eller hvor man skal. Kanskje er det ikke så veldig rart at mange unge velger å gjøre mye for å se bra ut, når man ser alle de fordelene det drar med seg.

– Du ser settingen og kjenner deg kanskje igjen? En vakker jente har alltid en «stygg» venninne. Da er det den minst pene som får en langt verre reise og et mer komplisert liv, som krever andre ferdigheter når man ikke kan smile seg i glansen av et vakkert utseende.

– Alle menn jeg kjenner, og jeg kjenner en hel del, snur seg etter en sexy kvinne på gata. Noen av de plystrer også. For alle de andre helt vanlige jenter og kvinner som ikke blir plystret etter vil det alltid være vanskeligere å komme seg opp og fram i samfunnet.

– Jeg har hatt kolleger som har trillet avdelingssjefer rundt lillefingeren fordi vedkommende hadde et hvitt smil, litt større pupper enn normalt er, og i tillegg luktet hun alltid godt. Hun kunne gjøre nesten hva hun ville, helt til det ble ansatt en kvinnelig leder.

Da fikk fisen plutselig en annen lyd. Borte ble hun også ganske raskt.

Når det kommer til hva som virkelig bør ha betydning i menneskers liv, bør utseendet komme langt ned på lista over hva som er viktig.

Moralen må bli at man skal vokte seg vell for å tro at det er gull og glitter alt som glimrer. Kan hende det er smart å gå for det som framstår som hel ved, istedet for et raskt falmende glansbilde.

Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.