Valget 2013- Det partiet som skaffer vin til butikkene vinner valget

Selvsagt er det svært mange viktige punkter politikerne må få på plass for å vinne valget neste høst. Skoler skal pusses opp, veier må bygges, de syke må føle seg trygge på norske sykehus. 

Allikevel er det noe så banalt og molbo- politisk norsk som irriterer svært mange velgere.

– At man må på et vinmonopol for å få seg en flaske rødvin til biffen, og at butikkene selger øl- kun i deler av butikkens åpningstid. Turister som kommer til Norge tror ikke sine egne øyne når de hører dette.

Verdens rikeste nasjon har ikke vin tilgjengelig etter kl 1800 i butikken, og ikke etter kl 1500 på lørdag i de store byene, i distriktene ikke over hodet. Det er direkte skammelig!

Foto: vargas12.com

– Hva er poenget med at man skulle måtte gå i en helt annen butikk å handle en helt vanlig vare som er tillatt å konsumere? Når tjenestetilbudet i bygdene forsvinner, flytter folk etter. Butikkene bør satse på tilleggstjenester, i form av for eksempel mini-pol eller samarbeid med kommunen.

– Butikkene i distriktene går konkurs en etter en og kunne faktisk overlevd med vin-salg, rent økonomisk.

I Danmark har de solgt både sprit og vin på bensinstasjoner og i dagligvarehandelen i mange tiår. Norge burde selvsagt fulgt etter for å holde tritt med tiden.

Politikerne som får nisselua bort fra øynene og sørger får rødvin til kolonial-kjedene vinner valget, og det bøt de så absolutt bruke i valgkampanjene før stortingsvalget neste høst.

Det finnes ingen saklige grunner for at en vare skal være til salgs via et vinmonopol når den kan selges der all annen mat og drikke selges, dette er bakvendt, dustet og lite miljøvennlig.

Mange må kjøre flere mil, spesielt i distriktene og langt nord i landet- for å få seg en flaske likør, hvitvin eller Cognac. Det er merkelig at Ola og Kari Nordmann aksepterer dette i 2012.

Her må de politiske partiene på banen og flagge sin sak, de som lykkes med å endre denne banale loven vinner sannsynligvis valget.

Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.