Video- Nå kommer det mye snø i Sør Norge!

Benytt de neste dagene til å bytte dekk. Nå kommer det mye snø, ingen i Norge ser ut til å slippe unna.

Enten du bor i Nord eller Sør, Vest eller Øst. Hele landet vil få kuldegrader og nedbør i kommende uke.

Om det skulle komme som en overraskelse på deg at det allerede nå er vinter så er du blitt advart. Som du helt sikkert vet så er det desember, januar og februar som er de tre vintermånedene også i Norge.

Noen dager på høsten kan lett oppfattes som vinter.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=yA3H9pkwvZE[/youtube]

Kong-vinter er på vei, men det er ikke sikkert at den blir her lenge. Det er spådd at dette blir den mildeste vinteren målt i Norge noen gang. Ekspertene har tatt feil før. Sjansene er like store for vi får like mye snø som for to år siden.

Da kom det mye snø i oktober og den ble liggende til mai noen steder.

Fra slutten av september legger som kjent Vinteren seg som et lik-klede over oss og landet.

Odd Børretzen

Norge er langt, og det kan være en kald og hard vinter et sted, men noe mildere et annet. Husk bare at være snur svært raskt og at man aldri skal dra ut på tur uten å gi beskjed om hvor man skal.

Spesielt om man skal til fjells på ski eller med annet utstyr.

Foto: Julie Soli 25. oktober 2012 v/Rotvoll utenfor Trondheim

 Langtidsvarslet for kommende uke ser ut til å bli forferdelig for de som ikke liker glatte veier og håpløse kjøreforhold.

Mange nordmenn er vant til å kjøre bil på glatte veier, men de første to ukene er svært ulykke-belastede ifølge norske forsikringsselskap.

Heldigvis er det større sjanse for at det blir et fornyet regelverk mht vinterdekk i Norge. Mindre svevestøv, men mindre ulykker.

Norge er en vinternasjon og vi klarer oss svært godt med snø og is på veiene. Svært ofte, men dessverre så smeller det også he til lands. Nå dør det færre mennesker på norske veier enn noen gang.

Måtte de tallene bare bli bedre og bedre. En drept i trafikken er en for mye.

– Vi som bor i Norge elsker de sterke  og flotte polarhistoriske beretninger om våre absolutt største helter. Roald Amundsen kunne ha druknet på sin ferd over Sørpolen, Nansen var en helt pga sine fantastiske reiser over Grønland i sin tid.

Er det noe is igjen der oppe til at framtidige ekspedisjoner blir noen bragd over hode?

Dessverre, det er svært lite snø og is igjen på begge polene. Måtte det bli en helvetes vinter så det fryser til igjen. Sånn på ordentlig som det var for drøye 100 år siden.

Vil du ha snø og is eller en mild vinter i Norge?

 Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.