Wolves og Ståle Solbakken går en hektisk tid i møte

Norges mest omtalte fotballtrener de siste dagene må være Wolves manager Ståle Solbakken. Hvorfor så mange nettaviser skriver om 44 åringen er ikke fordi Wolves er en storklubb, men fordi Solbakken er en stor manager. 

Han har vært i Køln, som er en av Tysklands mest kjente og kjære klubber, han har vært i København, der han tok FCK til selveste Champions League.

– Solbakken er en ærgjerrig og dyktig fotballtrener, og det var både overraskende, positivt og veldig gledelig da det kom rykter om at- som senere viste seg å stemme- at nordmannen var i samtaler med den sovende storheten Wolverhampton Wanderers.

TV 2 har også sikret seg rettighetene til engelsk fotball på nivå to.

Ståle og hans menn  Foto: Digital Sport

Om han visste hva han gikk til 1. juli er jeg ikke så sikker på, men det har vært kaotiske, trøblete og meget hektiske dager for Ståle, for Chief Excutive Jez Moxey og eier Steve Morgan.

Mer vil det bli.

Overgangvinduet, den perioden det er lov til å kjøpe og selge spillere i England og Europa for øvrig, stenger normalt 31. august. I år er denne forlenget til 3. september fordi 31. august er en fredag. Det gjør at klubber får ekstra tid på seg å få alle kontrakter i havn til over helgen.

Nettopp det er ikke så bra for Wolves og Solbakken.

De har et par meget ettertraktede spillere de gjerne skulle se bli værende i klubben. Men som kjent så har alt sin pris, og når klubber i fra Premier League er villig til å belate «Silly Money», så blir det dessverre salg.

Superlønninger og stjerneglans i Premier League frister hans to store ess. Matt Jarvis og Steven Fletcher er inntil videre i klubben, men stadig mer tyder på at de forsvinner.

Rykter i fra England vil ha det til at Steven Fletcher er allerede på vei til Sunderland for sin medisinske test. Og Matt Jarvis kan være på vei til West Ham. Samlet salgssum for de to stjernene kan ligge på ca £25 mill. = ca 232 millioner kroner.

Poenget er at Wolverhamptons eier Steve Morgan er blant Storbritannias aller rikeste menn og trenger ikke disse pengene, han trenger spillere i klubben sin som er villig til å blø for drakta. Det er det ikke så lett å finne når laget hans spiller på nest øverste nivå i England og ikke det øverste.

Wolves vant sin første kamp i midtuken da Barnsley ble rundspilt med 3-1, dette var lagets første seier i kalenderåret 2012. Det sier litt om hvilket fjell Solbakken må dra sine spillere over for å kunne rykke opp igjen.

http://www.101greatgoals.com/gvideos/wo … arnsley-1/

Det blir en massiv oppgave og en umulig sådan uten forsterkninger hvis de beste blir solgt.

I skrivende stund har Wolves ca 37 spillere som skal ned på 25- 27. Det vil si at det må en del bort siden Solbakken vil ha egne spillere og bygge sitt eget lag. Det rekker han ikke på den korte tiden fram til overgangvinduet stenger.

Hans neste håp blir å få ryddet opp i troppen fra 1. til 31. januar, da er neste kjøp- og salgsperiode åpen.

Under og etter kampen mot Barnsley nylig sang Wolves fansen om Ståle Solbakken. «Solbakken ooh ooh. He’s a Scandinavian, he hates the Albion. Solbakken, ooh ooh.» Rungete det utover ærverdige Molineux i lyset av spotlightene tirsdagskveld.

For oss som er svake for laget i Old Gold and Black så håper man selvsagt på å høre denne sangen så ofte som mulig, og at Solbakken blir en skikkelig suksess i Woverhampton.

Nye helter kommer, andre forsvinner. Laget og fansen består. Det er slik fotballen er om klubben er liten eller stor.

Neste oppgave for Wolves og Ståle er Derby. Den kampen går også hjemme på Molineux, lørdag 25. august.

Mange tror at det igjen vil synges av full hals på Wolverhamptons nye Messias.

Vargas

 

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.