Yrkesvalget er en av de viktigste valgene vi gjør i livet

 

I løpet av ungdomskoletiden vil det vanskelige spørsmålet dukke opp hos de fleste. Hva skal du bli når du blir stor? Hvilken yrkesvei skal man velge? Hvilke interesser har du nå, og hva kan disse brukes til i en eventuell jobb?

Mange vanskelige spørsmål som du må kunne svare på før du må velge videre utdanning etter ungdomskolen. Spørsmål som gir deg svar på hvilken vei du tar i livet som vil påvirke deg lenge.

Kanskje møter du din kjæreste som senere blir forelder til deres felles barn. Er du heldig så er det under utdanningen du møter venner du har resten av livet. Miljøet, vennkretsen og omgivelser forøvrig er med på å påvirke deg hvordan du lever livet.

 

Foto er lånt av bloggeren Linda in Wonderland

– Om du vil bli oljearbeider i Nordsjøen, baker, psykolog eller brannmann er selvsagt ditt valg. Men bruk god tid på hva du mener er det beste for deg. Skal du studere i Norge eller utenlands?

Valg som påvirker deg i en eller annen retning, men som får stor betydning for livet.

Noen drømmer om å studere i Australia, andre kunne aldri ha reist i fra venner og familie til fordel for studier. Det er like mange meninger som det er studenter. Det som er pefekt for deg, kan være umulig å gjennomføre for andre.

Har man først startet på et studie, uansett hvilket- er det vanskelig å endre dette mitt i skoleåret. Derfor bør du bruke tid og tenke gjennom hvilke ønsker du har med ditt yrkesliv og ditt liv, så store konsekvenser kan det få når du velger utdanning og senere yrke.

Når man er ung så går ikke tiden så fort som senere i livet. Det er selvsagt ikke tilfelle, men det kan oppfattes som om man har all verdens tid når man er ung. Allikevel bør man planlegge godt nok, slik at man har svaret klart når viktige spørsmål blir stilt.

Hva skal du bli når du blir stor?

Vargas

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.