Vi nordmenn er annerledes landet i Europa. Med svært liten arbeidsledighet vil de fleste nordmenn få enda mer å rutte med i året som kommer.

Vi lider ingen nød siden vi svir av uvirkelige 50. milliarder kroner i desember. Bare på julegaver. Snittet pr nordmann er altså over 10.000 kroner som vi bruker på gave de fleste av oss strengt tatt ikke har bruk for.

Det gir en dårlig smak i munnen med tanke på at det er så mange som lider ellers rundt om i verden. Ifølge beregninger SSB har gjort, så skal vi få minst like mye – om ikke mer penger å rutte med i 2013.

– Norge går mot strømmen og i motsetning til innbyggerne i mange europeiske land kan de fleste av oss vente seg en enda romsligere økonomi neste år. Hovedgrunnene er enda lavere boliglånsrente, fortsatt lav ledighet og fortsatt god lønnsvekst, ifølge Statistisksentralbyrå.

Foto: Copyright fotograf Morten Pettersen

Vi har det med andre ord bedre enn noen gang, rent økonomisk i Norge. Spesielt fordi folk flest lever godt på lav rente på sine bolig lån, og det ser ut til å fortsette.

Vi får håpe på lysere tider for våre venner i sentral Europa også.

Kjøpefesten i desember burde vært begrenset til et minimum i solidaritet til andre nasjoner som sliter. Den virkelige verden fungerer ikke slik dessverre. Vi fester videre alene så lenge vi kan i dette landet.

Plutselig så kan vi møte oss selv i døra, da er det ikke så sikkert det er så mange igjen å spørre om hjelp og økonomisk bistand. De fleste ander er nok innen den tid gått konkurs.

Om du ikke er god i kinesisk da…

Kilde: Aftenposten.no

Vargas

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Ultimate gaven i utdrikningslaget, eller til svigermor…

I Dubai ligger fantastiske Ferrari World Abu Dhabi Center. Her kan de som har penger nok få være med i...

Hanna Widerstedt- er mest søkte navn på Google, i Sverige

Hvem er Hanna Widerstedt spør du sikkert? En blogger selvsagt! En svensk blogger som stort sett sier og skriver mye...

Lukk