15 åring hengte seg pga mobbing på sosiale medier

Joshua Unsworth (15) orket ikke mer. Han valgte å avslutte livet ved å henge seg bak familiens hus i byen Preston i England. 

Joshua ble så mobbet på blant annet Facebook, at han ble tvunget til å stenge sin egen side. Mobbingen har i følge britiske «dailymail» pågått i lang tid. I følge de få vennene 15 åringen hadde var det såkalte Internett-troll som plaget Joshua i døden.

Blogg-troll er ofte anonyme mobbere som velger seg ut et offer, noen ganger tilfeldig andre ganger ikke. De kan være personlig i sin karakteristikk og skriver ofte ting som ikke egner seg på trykk noe sted.

Gutten som bare ble 15 år gammel gikk på «St Cecilia’s Roman Catholic High School» i Lancashire. Elever og lærere på skolen er i sjokk etter selvmordet, og det er satt i gang politietterforskning i den svært tragiske saken.

Victim: Joshua Unsworth, 15, was found hanged after allegedly being bullied on social media sites

Joshua Unsworth Foto: Ian Leonard

Sosiale medier er viktig for mange, dessverre så er det en del mennesker som ikke har skrupler for andres ve og vell. Har du ungdommer i hus som er flittig brukere av Internett og sosiale medier, ikke gi deg før du få vite hva de skriver til hverandre, om hvem og til hvem.

Foreldre bør bry seg, heller en gang for mye enn en gang for lite. Opplever du at din barn blir mobbet, politi-anmelde det og ta kontakt med skolen, eventuelt med mobbernes foreldre. Ta grep i tide.

Ser du for deg hendelsesforløpet i det øyeblikket Joshuas foreldre finner han hengt bak huset sitt?

Kan dette være ditt barn om du ikke er på vakt?

Stopp mobbingen i sosiale nettverk i tide! Vis at du bryr deg ved å ta del i de unges liv. Vær til stede på deres premisser. Ikke bare vær til stede, lytt og bry deg på ordentlig.

Her er en Facebook side der du kan sende din hilsen og vise din medfølelse der du samtidig viser at du ikke aksepterer mobbing i sosiale medier.

Stakkars gutt, stakkars familie.

Hvil i fred Joshua.

 

Kilde: dailymail.co.uk

Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.