Å vise mye hud er svært pop i sosiale medier

På de fleste nettaviser med respekt for sine lesere finnes det minst en sak daglig som omhandler nakenhet, hud, «naking», sex eller andre overskrifter som omhandler mye hud.

Hva er det som er så fascinerende med å vise hud?

Kan det være et skrikende rop om anerkjennelser og oppmerksomhet?

Mange unge bruker sosiale medier som Facebook, YouTube, Twitter, Myspace, blogg, virtuelle verdener som «The Sims» og Second Life. Amerikanske studier viser at 22 prosent logger seg på sosiale medier mer enn ti ganger pr dag.

Svært mange av disse for å se etter likesinnede som man kan sammenligne seg med. Noen velger å bare se på de som kler av seg, andre tar bilder av seg selv og legger ut på sosiale medier, ofte med svære lite klær.

Nakenhet selger mer enn noen gang. Det spiller ingen rolle om man er kvinne eller mann, gutt eller jente, ung eller gammel. Alle ser ut til å ville bli sett naken i en eller annen sammenheng i det fri.

v8cnDbH7k9AqDYwBu-5lOAZmo8EpbPPBExgaW5XpFgdg.jpg

Vinter-naking er nå svært utbredt, og stadig fler bilder er å se på de fleste sosiale medier. Hvorfor det? Er det bare en døgnflue, eller er vi nordmenn spesielt opptatt av kropp, og så nysgjerrig at vi bare må klikke oss inn der vi har en sjanse til å få sett litt hud?

Undersøkelsen viser videre at 75 prosent av amerikanske tenåringer har egen mobiltelefon. 25 prosent bruker denne til å følge med på sosiale medier, 25 prosent bruker den til direktemelding (som f.eks MSN), og 54 prosent bruker den til å sende meldinger.

Dermed vil en stor andel av denne generasjonens sosiale og emosjonelle utvikling foregå mens de er på nett og på mobiltelefon.

Sosiale medier er måten de unge ser på underholdning og kommuniserer med venner på. Trenden er økende, og grensene for å dele kropp med andre på nett ser ut til å bli laverer jo mer det blir brukt.

– Før du kaster deg ut i denne naken-trenden så tenk over at bilder kan misbrukes om du poster de i sosial sammenheng. De kan bli misbrukt i sammenhenger du ikke kan være herre over, i mange forskjellige settinger.

Kilde for undersøkelsen det refereres til: pediatricks.org

 

Vargas

2 thoughts on “Å vise mye hud er svært pop i sosiale medier

 1. Jeg tror at mange som tilhører yngre generasjonen ikke helt har forstått hva slags makt sosiale medier har. Det er ikke lenge siden planking var populært og se hva det gjorde med folk…… Noen døde jo til og med i ekstreme ulykker! Nå har vi altså dette med «naking» og jeg må virkelig innrømme at jeg ikke har noe til overs for dette. Jeg er selv mor til tre barn hvorav den eldste er ei ung dame på 16 år. Jeg lever i frykt hver dag for at noen skal skje henne nettopp på grunn av sosiale medier.
  De unge legger ut bilder av seg selv, søker oppmerksomhet fra andre. Noen vil vise at de er tøffe nok i trynet til å utføre ekstreme oppgaver og jeg er rett og slett skremt. Bare noen av klesplaggene til datteren min får nakkehårene til å reise seg!

  På den annen side er det fint at vi har tilgang til sosiale medier for å kunne holde kontakt med mennesker vi ellers ikke hadde gjort, men det gjelder å trå varsomt. Et reflekterende innlegg som absolutt er på dagsagendaen til tenåringsforeldre. Vi må være mer oppmerksomme og være mer delaktig i barnas liv og lære de om ansvar og konsekvenser.

  1. Hei

   Du har helt rett. Man skal være veldig forsiktig med hva man legger ut på nettet, ung eller gammel. Selv tror jeg det med «naking»
   er en uskyldige greie man gjør sammen med gode venner, eller fordi det er gøy å vise hud. Så lenge det er uskyldige bilder så er det ok.
   «Planking» derimot har jeg lite til overs for, og har ikke skjønt poeng med det.

   De unge som er på sosiale medier føler seg nok utenfor, om de ikke få være en av mange som bruker dette ofte. Med kloke foreldre som
   lar de unge få lov til å prøve å feile, vil det ofte gå veldig bra.

   Tusen takk for kloke ord og en fin kommentar.

   Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.