Agnes Kittelsen- Norsk films nye førstedame

Agnes Elisabet Hilden Kittelsen er 32 år og den nye diva i norsk film. Hun er mer aktuell enn noen gang. Du så henne i Kon-Tiki, Max Manus, i Jakten på Julestjernen og ikke minst i TV serien «Halvbroren».

– Flotte Agnes har et karakteristisk overbitt som gjør henne lett å kjenne igjen, uansett hvilken rolle hun gjør. Samtidig gjør hun alle roller til sin egen gjennom svært godt skuespill. Agnes Kittelsen er utvilsomt Norsk films nye førstedame.

Kittelsen fullførte teaterhøgskolen i 2003. Og hun TV debuterte i serien «Skolen» i 2004. I 2008 spilte hun Thor Heyerdals kone i Oscar nominerte Kon-Tiki, en rolle hun fikk Amanda-prisen for «Beste kvinnelige birolle» året etter.

Hun hadde også en rolle i filmen Honningfellen i 2008.

i 2010 spilte kun «Kaja» i filmen «Sykt lykkelig» som fikk svært gode omtaler da den kom på kino. For denne rollen ble Kittelsen nominert til Amandaprisen for «Beste kvinnelige hovedrolle».

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=rDUnHNzVG0s[/youtube]

– I Norge er det mange dyktige skuespillere, både kvinnelige og mannlige. Dessverre så kan noen av disse lett bli «brukt opp» og være med i for mange produksjoner på en gang. Ane Dahl Torp var med i «alle» TV- filmer og serier i en periode, og ble kanskje lite spennende etterhvert. Dog en av de beste skuespillerne vi har her i landet.

Med Agnes Kittelsen er det mindre framtredene at hun er med i mange produksjoner på kort tid, fordi hun svært ofte spiller en mindre dramatisk rolle enn det vi har sett Torp gjøre. Agnes Kittelsen er en dame med ben i nesa, men hever sjeldent stemmen på film, ihvertfall så langt.

– Det er bare snakk om tid før Kittelsen får sitt internasjonale gjennombrudd, og da vil vi få se henne i langt større produksjoner enn fram til i dag. Å være norsk films førstedame forplikter. Det vil vi se i årene som kommer og at Agnes blir et stort navn også utenfor Norges grenser er innlysende.

17. januar ser du Agnes Kittelsen i en ny serie med «Dag» på TV2.

Vargas

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.