Da Anne Linboe (42) ble utnevnt til barneombud i juni 2012 ringte bestemora til Anne Lindmo og sa: «Nei nå har du tatt deg vann over hodet Anne. Barneombud er vel i meste laget selv for deg.»

Annes bestemor hører litt dårlig og trodde derfor det var hennes eget barnebarn som hadde fått den store utfordringen i å bli nytt barneombud.

Det sier en hel del om Norges talk-show dronning som nå er aktuell med en ny sesong på NRK 1 hvor hun har vært siden 1994.

Anne er ei dame som har den egenskapen at hun lykkes med å ha en hel masse baller i lufta på en gang. Hun er glad i å prate, men ikke nødvendig være på TV. Lindmo har ikke blitt kastet inn mediabransjen på tilfeldig vis.

Neida, Annes bestemor vet hva hun snakker om, hennes barnebarn er ei grepa dame som lett kunne ta på seg vanskeligere oppgaver enn å være ombud i politikken om så var.

Skal man bli en god radiovert så bør man like godt gjøre det ordentlig. Anne Lindmo har nemlig  mastergrad i radio fra University of London.

Hun har også sin bakgrunn fra Univeristet i Oslo med fagene frans, sosiologi og idéhistorie. Selvsagt kunne hun lett ha gått inn og tatt hvilken som helst ministerpost eller gjort en glitrende jobb som et ombud i en eller annen fora. 

Anne Lindmo startet i radio før hun gigg over til TV.  «Radio Nova», «Først på», «XL», «Anne Panne» og Paparazzi» med andre ord en meget god radiostemme for alle som er konfirmert eller er eldre enn som så.

Du har helt sikkert både sett og hørt flott Anne Lindmo som programleder for «Store Studio» der hun i flere år hadde Per Sundnes som sin makker og med-programleder. Denne programserien startet i 2002 og varte til 2009 med unntak av 2005.

– Gode programledere som har en god agenda, som plukker kloke gjester som har noe interessant å berette, som kan trollbinde sitt publikum noen minutter er Annes forse. Hun stiller de rette spørsmålene, hun vet å lage sin sending givende nok for sitt publikum, som om det var mastergrad i TV-underholdning hun hadde tatt.

Gode, kunnskapsikre og engasjerte kvinnelige programledere vokser verken på trær eller busker- Anne Linmo er kommet for å bli på NRK1. Heldigvis.

43 åringen er født i Basel i Sveits. Nå kan du se henne i talk-showt Lindmo på NRK1 i høst, hver eneste lørdag kl 21:50.

Vargas

Foto: Flickr/  Rune Lind

 

Tags: Anne Lindmo talk show, NRK

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Ylvis-videoen alle snakker om- sett av 6 millioner på 4 dager

Hva er det reven sier i den nye videoen som går helt av skaftet på Youtube? Ylvis-brødrene har klart det...

STEM, STEM, STEM!

9. september vinner Høyre valget og Erna Solberg blir ny statsminister i Norge. Vårt demokrati betyr at du og jeg...

Lukk