Billie Jean- tidenes beste poplåt nekter å dø

Michael Jackson vil for mange alltid være «The King of Pop». Mannen som var et ikon, en levende legende, en gud, en far, en mann med en ukjent og mørk side vi ikke kjenner så godt til, heldigvis. Mannen med stemmen. MJ blant venner, døde så alt for tidlig i en alder av 50 år. 

Skal man velge å skrive om selveste Michael Jackson så kan man skrive lenge, det er så mye å ta tak i. Dette innlegget skal i hovedsak handle om tidenes beste poplåt og opphavet til denne.

If You enter this world knowing you are loved and you leave this world knowing the same, then evertything that happens in between can be dealt with.

Michael Jackson

Geniet, ikonet og perfeksjonisten Michael lagde tidenes mestselgende album, «Thriller» i 1982. Vi skriver snart 2014, det er fortsatt det mest solgte album i verden. Låt nr 2 på dette legendariske albumet heter «Billie Jean». En låt du garantert har hørt på radio ofte, denne glimrende poplåta som aldri vil dø. Kanskje ikke så rart, den har jo alt.

http://www.youtube.com/watch?v=7XZGJiY2a3o

I januar i 1983 kom «Billie Jean» ut som singel. Den gikk som forventet rett opp på førsteplass på alle verdens hitlister og ble der. Lenge.

I følge historien skal låta ha en helt spesiell betydning for mannen som skrev den. Michael ble oppsøkt av en kvinne under Jackson 5 turneen i 1981. Kvinnen sa hun var Michaels kone, hun hadde en sønn som hun også påstod var hans. Kvinnen sa hun het «Billie Jean Jackson».

Det visste seg at «Billie Jean» senere ble lagt inn på mentalsykehus.

Hendelsen gjorde inntrykk på pop-ikonet og han hadde bestemt seg for å lage en låt om det som hadde skjedd. Quincy Jones som var Jackson 5s produsent på den tiden ville kalle låta «Not my lover» og han klaget på den lange introen på den velkjente poplåta. Unge Michael var ikke til å rokke. Introen gav han lyst til å danse og det var «Billie Jean» den handlet om, og slik ble det.

Michael Jackson besøkte Norge to ganger i sin karriere og begge ganger på Valle Hovin. Første gang var 15. juli 1992, siste gang var 19. august 1997.  Norske Omer Bhatti (27) var som en sønn for Michael og bodde store deler av livet sitt sammen med pop-ikonet og hans familie på Neverland og senere i Holmby Hills i Los Angeles der han leide et hus. Bhatti har fortsatt god kontakt med Jacksons tre barn.

«Billie Jean,» «Thriller,» «Black or White» og «We are the World» er alle noen få av mesterens verk. Alle unge som er glad i musikk bør trykke ikonet og artisten Michael til sitt bryst og lytte til hans musikk, alltid.

Michael Jackson solgte mer enn 750 millioner plater. Han fikk en rekke Grammy-priser og andre utmerkelser for sin fantastiske musikk.

Verden mistet den største av alle artister når han brått gikk bort 25.juni 2009.

RIP Michael!

Foto: Flickr/ lillian30

Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.