Flere av de beste internasjonale ski-stjernene valgte å samles på utøver-hotellet i Falun. Bjørgen og Northug nekter å gå i Falun- livsfarlige løyper

FIS

– Der de ble enige om å skrive et brev til FIS, (Det internasjonale skiforbundet) der de forlanger at de tøffeste bakkene blir omgjort. Ellers nekter de å starte det som skal være en publikumsvennlig mini-tour, som er avslutningen i verdenscupen denne sesongen.

Det viktigste er ikke å delta, men å komme helskinnet gjennom løypene.

Samtlige løpere er enige om at det ikke er verdt å starte et løp der man kan risikere sin helse og sin karriere.

Bjørgen og Northug nekter å gå i Falun- livsfarlige løyper for alle.

I følge løperne selv så er det de bratte bakkene som er en fare når det skal gås fellesstart klassisk løp. EN ting er å komme alene, noe annet når det er masse fall i de bratteste bakkene, sier Eldar Rønning til Adressa.no. som er på plass på utøver-hotellet i Falun.

VM

Dilemmaet har flere sider fordi den svenske ski-byen Falun skal som kjent være vert for det 51. VM på ski om to år. Det er utenkelig for de fleste av de beste skiløperne i verden å akseptere disse forholdene, nå og i VM om to år.

Derfor vil utøverne nekte å møte til start om løypene ikke blir omgjort. Slik at man ikke risikerer helsa for å gå årets siste konkurranser. Bjørgen og Northug nekter å gå i Falun- livsfarlige løyper.

Uten de best, vil Falun være et skandale-VM man aldri har sett tidligere, det vil neppe arrangøren være bekjent av.

Petter Northug kan vinne verdenscupen sammenlagt og er nok veldig klar for å gå de siste og avgjørende løpende denne helgen. Nettopp for å sikre den gjeve krystallkula. Et majestetisk bevis på sammenlagt seieren.

Arrangøren på sin side vil foreløpig avvente med å svare på brevet fra utøverne.

Vargas

Pin It on Pinterest