En blogg er et sosialt medium som vises via Internett, en moderne dagbok. Mange unge norske jenter, og noen få gutter skriver på sin dagbok daglig for å fortelle «verden» om seg og sitt. De fleste gjør det for å vise seg fram.

Legg merke til de som ligger høyt opp på listene. De er godt over gjennomsnittet vakre, vellykket og pene i tøyet. De fleste kommer fra et pent møblerte hjem. Pene bloggere har mye trafikk nettopp fordi de har utseende med seg og slik vil det alltid være.

Emilie 28Foto: Copyright Morten Pettersen


Fra Wikipedia om blogg:- Fenomenet blogging startet i 1997 da en amerikaner publiserte daglige oppdateringer i en «weblogg» som han kalte det. Året etter ble «åpen dagbok» eller «Open diary» et verktøy stadig flere benyttet seg av. Våren 1999 gjorde en forfatter om «weblog» til «we blog» og ordet blogg ble raskt en del av dagligtalen. Nettstedet blogg.no åpnet i 2004, og rosablogging ble et faktum.

Lurer også du på å begynne å blogge, er det et par ting du skal tenke over.

– Hva skal bloggen din handle om, hvilke tema vil du skrive i din «dagbok», hvor mye tid har du til å skrive, en blogg bør oppdateres jevnlig for å opprette holde lesernes interesse. Har du kamera? Bilder er viktig, de bør du selv ta eller bruke andre bilder du har rettigheter til å kunne bruke.

Blogg skal være gøy, har du ikke noe å skrive om eller er bloggen blitt irritasjon og frustrasjon så legg den vekk for en periode. Å skrive at du ikke har noe å skrive om er det få som har noen interesse av å vite. Du bør planlegge godt før du blir en god blogger.

– Noen velger å være anonym, å ikke vise identitet på sin blogg. Det gir en viss frihet til å skrive og mene ting som ikke er personlig. Bloggeren lar i dette tilfelle bloggen tale sitt eget språk. De aller fleste bloggere bruker seg selv som markedsføring av egen blogg, både med navn og bilde.

Via sosiale medier er det lett å falle i fellen å si for mye om seg selv, man bør ikke legge ut bilder eller tekst som forteller nøyaktig hvor man bor eller annen sensitiv informasjon som kan misbrukes av andre. I higen etter å bli «rik, berømt og kjent» legger mange bloggere ut bilder av seg selv for å få «likes «og få anerkjennelser for den man er.

Bloggere er i en kategori der de har all verdens muligheter.

Bloggen er et verktøy der man i teorien kan nå ut til en hele verden på sekunder om man treffer de riktige kanaler. Om mange nok sprer ditt budskap kan din blogg bli lest av alle mennesker. I teorien. Et ønske for alle som liker å bli lest av så mange som mulig, men vanskelig fordi «World Wide Web» består av milliarder av nettsider, og mange millioner andre bloggere.

Skriv for deg selv, bruk tid på hvert innlegg og vær din egen sjef. Vis gjerne ansikt, men tenk over hva du deler med andre. Dessverre er det mange som kan bruke din identitet og din info i sin favør om de finner det via din «dagbok».

 

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Barneranerne har også foreldre- bryr de seg ikke?

I Oslo og i mange andre større byer er det barn som står for en rekke ran den senere tiden....

Når riksalarmen går

I statsministerboligen i Oslo finnes det et trimrom i kjelleren. Det var der Jens Stoltenberg ble anmodet til å søke...

Lukk