Bør fete mennesker måtte betale fly-skatt?

Eller må svært overvektige måtte betale en ekstra avgift på tog og buss? Drivstoff er kostbart og blir enda dyrere i framtiden. Vi blir fetere og fetere, flyene tyngre og tyngre. Hvem skal betale dette?

– Det er populært å snakke om kropp, det er populært å trene, men faktum er at nordmenn er og vil bli enda fetere med årene. Vi reiser også mer enn noen gang, derfor er det allerede et hett tema, fete må betale mer for å fly.

Førsteamanuensis ved Høgskolen i Sogn og Fjordane, Bharat P. Bhatta, sett på konsekvensene av å innføre «overvekt-skatt».

• Passasjerene betaler kilopris for billetten. Altså vil en person på 120 kg betale dobbelt så mye som en passasjer på 60 kg.

• Flybilletten tar utgangspunkt i en fastpris. Deretter får passasjerene rabatt eller en ekstrautgift hvis de skiller seg ut vektmessig.

• Dele billettprisene inn i tre vektklasser; lett, normal og tung.

014

Foto: vargas12.com

Er du klar for å bevise din «uskyld» ved å veies inn som annen bagasje, før du stiger ombord i SK 472 som tar deg til København for nok en luksuriøs weekend?

Hvor fører dette oss fram til? Er kropps-fokus og vekt det aller viktigste tema vi har på agendaen nå og i framtiden? Vil ikke dette ekstreme fokuset på kropp, vekt og utseende lage enda flere problemer for samfunnet?

Etter min mening vil det gagne flyselskapene inntjening, men lage et helvete for de menneskene som sliter med vekt problemer. Det er det som kjent svært mange som gjør av mange ulike årsaker.

– En slik idé er heldigvis for kontroversiell til å bli gjennomførbar her i Norge. Problemet er at forslaget er publisert i en rekke viktige aviser og tidsskrifter som kan få nasjoner til å ta opp dette problemet, og i tillegg gjøre planene om til handling.

– Flyselskapene bør finne andre løsninger på inntjening enn å veie hver enkelt passasjer i håp om å tjene en slant ekstra på de feteste. Mange flyselskap i verden sliter økonomisk, dette er ikke veien å gå for å berge videre drift, verken på kort eller lang sikt.

Skulle jeg måtte få en ekstra fly-skatt opp på min allerede svært dyre flybillett, ville det for min del være siste gang jeg fløy med det selskapet.

Hadde det vært ok for deg, å bli veid og kanskje funnet for tung og dermed måtte betale mer for å fly?

Kilde: Dagbladet.no

Vargas

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16488614.ab

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.