Broen 2 – Nordens beste TV-serie, verdt å vente på!

 Glimrende Kim Bodina er tilbake som «Martin Rhode», best kjent i klassikere som » I Kina spiser de hund» og «Gamle menn i nye biler» der han spiller psykopatisk stor-kjeltringer leder som banker alt han kommer over, inkludert sine egne kompiser.

Filmer du bare må se om Bodina er på listen over de beste skuespillerne du kjenner. Danmarks absolutt mest kjente skuespiller hvis man ikke regner med Viggo Mortensen fra LOTR.

I den svensk-danske krimserien Broen 1 og 2 er det ikke Kim Bodina som styrer showet, men hans kollega. Sofia Helin i rollen som «Saga Norén» er verdt å se denne serien alene.

Bodina og Helin i rollene som Martin og Saga Foto: Flickr/ News Oresund


– «Saga» har få om noen sosiale antenner, men er tilsynelatende en glimrende politietterforsker. Hun kan minne litt om Dustin Hoffman i rollen som «Rainman.» Saga har ikke empati eller evnen til å sette seg inn i andres gjøren og laden. Politidamen lever totalt blottet for filter, noe som gjør denne spennende serien morsom samtidig som den spenner seg til voldsomme klimaks mot slutten av hver episode.

«Saga» lever godt med sin diagnose, Asbergers syndrom, en type autisme.

VGs anmelder skriver:

Siste skudd på stammen kjølig skandiakrim kiler synsnerven og stryker nervene mothårs. Det er grøssende godt.

Om du likte «Beck» og «Wallander», vil du elske Broen serien. Serien er så bra at den kan ta opp kampen med «Lisbeth Salander» trilogien, basert på Stig Larssons bøker.

«Saga» og «Martin» har grunnet hennes diagnose ikke kommet spesielt nær hverandre i den første sesongen av «Broen.» I sesong to som strekker seg over ti episoder vil de to hovedrolleinnehaverne komme hverandre nærmere. Dette skal påvirke serien i sin helhet.

På hver sin måte representerer «Saga» og «Martin» samfunnets sosiale utskudd.

Begge sliter med å oppfylle andres forventninger i hverdagen, og det er nettopp her de finner trøst i hverandre. Denne dynamikken har manusforfatterne på subtilt og elegant hvis omsatt til god underholdnings-valuta.

Et lasteskip på vei mot Øresundsbroen fører de to sammen igjen etter at de to politifolkene ikke har sett noe til hverandre på lang tid etter første sesong. Nå blir de tvunget til å jobbe sammen, det går bedre enn forventer. Etterhvert.

Sett av tid nok til å få med deg Nordens beste krimserie- det dette folk rundt deg vil snakke om i ukene som kommer, hold deg oppdatert du også.

Klarer du ikke å vente til premièren 23. september, kan du se de tre første episodene av sesong to allerede nå.

«Broen 2» har premiere 23. september kl 21:30 på NRK1

 

Kilde: Aftenposten.no

Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.