Burmeister må betale 14.150 kr i saksomkostninger og rettsgebyr

Den såkalte «bloggeren» som gjør det han kan for å spre dritt om kjendiser har fått redusert kravet fra John Christian Elden. Nå kan mobberen slippe unna med skarve 14.000 kr. 

– Fra rettenes kjennelse heter det: ««Christian Burmeister pålegges å fjerne innholdet i blogginnlegget ( Det første og mest graverende som advokat Elden fikk fjernet) samt alle lenker og tilsvarende omtale av saksøkerne, som han har publisert på andre nettsteder».

– Den patetiske mannen som kun er ute etter oppmerksomhet rundt sin egen person, er så til de grader på felgen at han i eget blogginnlegg ber om økonomisk støtte fra sine lesere. Det han selvsagt burde ha hatt er en real omgang skikkelig juling, slik at han begynte å oppføre seg som folk.

Burmeister skrev et innlegg der han la ut flere navngitte personer, hvor han i detalj skildret hvem som hadde sex med hvem, og i tillegg la ut i svært nedlatende ordelag om Tone Damli og Aksel Hennie.

I følge retten skal bare omkostningene med selve begjæringen tilkjennes, det vil si 14.000 kroner og at resten må tas i erstatningskravet. I begjæringen om å få stoppet bloggeren som ble levert Oslo byfogdembete, fredag, krever kjendisadvokat John Christian Elden 51.870 kroner i saksomkostninger.

Videre i fra rettens kjennelse heter det: »  Burmeister er på et markedsførings-tokt uten hensyn til privatlivets fred og alminnelig respekt». Dette har nå Byfogden støttet med sin avgjørelse.

Selvsagt angrer den PR- kåte bloggeren som et dyr på å slenge dritt og falske påstander om en av  Norges mest profilerte artister. Nå blir det spennende å se om det er tomsinger som tror de kan gjøre som de vil i sitt kommentarfelt eller på sin blogg.

Netthets, sjikane, trusler, mobbing, ondsinnet ryktespredning og verbal «voldtekt» ser ut til å være vanlig blant mange unge som bruker sosiale medier. Det som er nytt at også etablerte politikere, journalister, bloggere, forfattere og andre skribenter opplever det samme.

Et alvorlig problem som må taes på alvor, mulig kan nettopp Burmeister-saken sette disse utfordringen på dagsorden slik at like historier kommer på agendaen.

Om ryktene og innholdet for øvrig har rot i virkeligheten er ikke det viktigste i denne saken, det er prinsippet. Det kan ikke være ok å skrive detaljert og ondsinnet om hvilke personer en eller flere kjendiser har sex med eller ikke.

Det må være nulltoleranse for slikt svada både hos bloggere og andre som skriver i sosiale medier.

Var det på sin plass å få blogg-innleggene og dets innhold fjernet av Damli, eller er det hun som overdriver sine reaksjoner?

Vargas

 

 

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/melodifestivalen/article16358725.ab

18 thoughts on “Burmeister må betale 14.150 kr i saksomkostninger og rettsgebyr

 1. Eneste patetiske i denne saken er din barnslige heksejakt på noen som disser drømmedamen din. At kunstig skapte «barbiedokker» blir avslørt som alminnelige mennesker er bare til fordel for dem selv og fansen. Tone burde ha hatt vesentlig mer respekt for å være seg selv og ærlig fremfor å spille skuespill i enhver offentlig sammenheng. Når hun da ikke engang har ryggrad for å stå for livet hun har levd så fortjener ikke det respekt. Burmeister fortjener en masse respekt for å ikke bry seg om at han fornærmer noen med sannheter.

  Og fremdeles, du fremstår som Tone sin sutrete stalker slik du klager over Burmeister på de nedrigste måter ved enhver anledning. For meg virker det som misunnelse fordi Burmeister her en reel blogg med en standard milevis over din.
  Det er nok folk som er enig med Burmeister at han sliter med å stoppe kronerullinga. Ingen fare for at han må betale bøter selv, jeg bidrar gjerne med noen kroner om det stopper hykleriet til Elden og resten av mediehorene.

  Meh, blir sikkert sensurert pga for sterk uenighet med deg som blogger her.

  1. Marius, vet du at det donald-blogger Burmeister skriver er sant, så er det fint om du kan dokumentere det? Tone er sexy, suksessrik og dyktig i
   det hun driver med, og fortjener ikke den behandlingen av en simpel blogger som ikke klarer å betale regningene sine.

   Hvilken standard er det du snakker om? Donald-bloggen til Burmeister er jo ingen blogg, det er jo bare tullete oppspinn og misunnelsen
   oser lang vei. Burmeister er en kjenis-wanabe, der du er så blendet over å digge tullpratet hans at du tror at det han skriver har rot i virkeligheten.
   Marius, det har den ikke.

   Du må gjerne være uenig, men det du kommer med her er jo virkelig patetisk vrøvl!.

   Du må våkne opp før det er for sent!

   Vargas

 2. Vil bare sitere en melding jeg fikk i innboksen min på facebook i dag. Kan ikke si jeg makter å ta slike mennesker seriøst. Det bekrefter derimot at ikke alle har noe å fare med og blir aggressive av påminnelsen.
  Den som fremstår som virkelighetsfjern i denne saken er og blir du. Har faktisk lest en del av bloggen din siden du linker så mye til den og det er av den grunn jeg konstanterer at det må være misunnelse på en ekte blogger som driver denne kampanjen din.

  Vil bare sitere en melding jeg fikk i innboksen min på facebook i dag. Kan ikke si jeg makter å ta slike mennesker seriøst.

  «Conversation started today

  7:01am
  Oyvind Teige
  Stemmer det, du er jo kjent for å spre piss på nettet. Keep em comming, idiot!»

  …… Du feiler vargtass, logg av nå.

  1. Hehe Marius, du tar ikke slike meldinger seriøst, men velger å fortsette å kommentere på denne bloggen.
   Det er jo nettopp slike som deg som er i ferd med å ødelegge for alle gode bloggere, som ikke gidder å bruke tid på bloggen sin for de det er for mange som spyr ut drit så snart de har en sjanse.

   Hvordan tror du at du kan bli tatt seriøst når du ikke prøver selv?

   Marius, du er jo kjent for å være rundt om i alle nettaviser og hos bloggere med et kommentarfelt der du hater et eller annet.

   Du må gjerne fortsette å spy i min skuff, jeg driter i deg, men det er mange som tar seg nær av at du prøver å belære andre. Det bør du slutte med.
   Om du tror at jeg er misunnelig så tar du veldig feil, akkurat det tror jeg ikke at jeg gidder å bruke tid på å forklare til deg, du vil jo ikke forstå det uansett.

   Hva forteller det om deg, at du sitter der og leser og kommenterer på en blogg du ikke kan fordra? Hehe Skaff deg et liv selv du Marius, før du prøver å gjøre livet surt for alle rundt deg.

   Jeg feiler slett ikke, jeg er kommet for å bli! Lenge.

   For ordenskyld, ikke bruk vargtass, det er utbrukt for lengesiden. Det er vargas12.com, du burde tatovert det på armen, til skrekk og advarsel.

   Marius, hvorfor leser du og kommenterer så ofte hos andre bloggere, som du også påstår at du ikke liker?

   Jævla klovn!

   Vargas

  1. Hehe Du driter deg så jævlig ut! Hvor står det at jeg er sint?

   Du bøtr jo prøve å fokusere på sak og ikke på meg, det er her du bæsjer på leggen Marius.

   Hadde favoritt- bloggeren din hatt en god sak så ville ikke innleggene hans blitt slettet med pålegg
   fra retten. Mulig du synes dette er morsomt, men det er jo bare dustet. At en donald-blogger prøver å bli
   kjendis gjennom å spre drit om andre kjendiser.

   Det forstår selvsagt ikke du, som er på nivå med en treåring, og kaller vargas12.com for vartass, he he he:)

   ER det virkelig mulig? Har du ikke noe liv du da Marius? Som presterer å sitte å komme opp med slik svada?
   Regner med at du, din lille dust, er skikkelig stolt av deg selv.

   Kan dessverre ikke bruke mer tid på en klovn som deg, her står oppdragene i kø!

  2. Siden du er så tett i pappen og i tillegg ikke klarer å skjønne norsk, må dessverre samtlige av din elendige kommentarer sensureres
   fra og med i dag. Har ikke kapasitet til å krangle mer med ei apekatt som Marius Brandsø, som ikke skjønner norsk.

   Vargas

 3. Synes det er rart å lese at du er mot netthets, sjikane, trusler og mobbing, samtidig som du bruker en haug med negativt ladede adjektiver mot en enkeltperson samtidig som du sier at han hadde fortjent en omgang juling.
  Stein i glasshus…?

  1. Hei Camilla

   Nå er det litt forskjell på å negativ ladede adjektiver og å henge ut kjendiser med ondsinnede kommentarer. Kommentarer
   som av retten finner så graverende at de finner det nødvendig å få fjernet. Burmeister er en mobber og en som er så misunnelig
   på Damli og Hennie at han må finne på noe dritt om dem. En slik person fortjener ikke bare juling, vedkommende burde bli fra tatt retten
   til å ytre seg i media noen gang mer.

   Netthets, og sjikane florer og det vil det alltid gjøre.

   Vargas

 4. Nå skal det sies at det har vært en midlertidig forføyning i denne saken, ingen rettsak. Det er juridisk set to veldig forskjellige ting. Om det blir rettsak gjenstår å se, men personlig tror jeg dette er et avsluttet kapittel.

  Nå var ikke mitt innlegg egentlig en kommentar til Burmeister/Tone-saken; min mening der holder jeg for meg selv.

  Men det du sier er altså at å henge ut enkeltpersoner man ikke kjenner/aldri har møtt ved å snakke dritt om dem, ikke er mobbing eller netthets? Og det å ønske andre folk vondt/vold ikke er ondsinnet? Og at dersom man har mobbet/hetset noen (definert som videreformidling av rykter – for om et rykte er ondsinnet eller ikke er subjektivt), så skal man fratas ytringsfriheten? Det er hvertfall slik jeg leser svaret ditt..?

  Dette er retoriske spørsmål; du trenger ikke svare. I mitt hode blir dette feil, og dobbeltmoralskt. Jeg ser hvertfall ikke at dine innlegg bidrar til noe positivt for verken den ene eller den andre parten – eller degselv som tredjepart. Men det er vel kanskje ikke heller hensikten din, hvem vet 🙂

  1. Hmm her var det nok noen misforståelser. Jeg forsvarte meg i noen kommentarer som gikk på hva jeg mente om Burmeister-saken og i en debatt kan man slenge med leppa
   til hverandre, uten at det kan kalles mobbing etter mitt syn. Det er ikke helt det samme som å spre rykter med seksuelt innhold mot noen
   man ikke kjenner.

   Så vidt jeg vet har jeg ikke hengt ut noen, tvert i mot jeg har som blogger blitt hengt ut selv, men det faller meg naturlig å forsvare min sak og min blogg.
   Mulig er det dobbeltmoral å ha sterke meninger å dele disse via en blogg. Får jeg dritt i mitt kommentarfelt, slenger jeg dritt tilbake.

   Det betyr ikke at jeg ikke er i mot mobbing og netthets. Det er lov med temperatur i debattene Camilla.

   Mine innlegg bidrar til noe positivt til alle mine lesere, men det er viktig å skille mellom debatt, krangling og det å faktisk sjikanere andre. Det
   er stor forskjell på det.

   Takk for din kommentar.

   Vargas

 5. Mobbing er alltid subjektivt fordi det er avgjørende hvordan mottaker oppfatter det som er skrevet. F.eks oppfatter jeg det du skriver som uthenging, netthets, trusler og mobbing. Selvom du kanskje ikke mener det sånn. Det betyr ikke at jeg mener at noen skal ta fra deg retten til å skrive blogg. Eller at du fortjener juling.

  Jeg liker diskusjoner – med temperatur – men det må være konstruktivt. Å diskutere person istedenfor sak er ikke konstruktivt i mine øyne. Å tilegne andre følelser (i dette tilfellet misunnelse, PR-kåthet o.l) er heller ikke det. Det samme med nedlatende kommentarer som «patetisk» o.l. Om du hadde brukt de samme kommentarene om/til en 13 år gammel jente, hadde det da vært greit? Jeg synes ikke det du skriver er hakket bedre enn det du kritiserer andre for å skrive.

  Som sagt – disse tingene er subjektive, og dette er mine tanker. Du har retten til dine.
  Ser at du i «about» har setningen «Jeg skriver for deg». Du skriver dessverre ikke for meg.

  Lykke til videre med bloggen din!

  1. Camilla, det stemmer at jeg skriver for mine lesere, og jeg er rimelig sikker på at også du kommer tilbake. Du er for ivrig i kommentarfeltet og i denne saken til å la det ligge.

   Du er veldig velkommen tilbake.

   En ting skal du huske på, om du er uenig i innholdet i noen blogginnlegg, gjør ikke bloggen dårlig. Vi er har alle meninger og det er nettopp det blogging handler om, å dele meninger.

   Takk for dine kommentarer Camilla.

  2. Camilla, Blogging handler om følelser og meninger, Burmeister er etter mitt syn patetisk, og han oppfører seg ikke bra mot
   andre. Da føler jeg at det hører hjemme i mitt innlegg om den saken. Det er ikke mer enn riktig å ta med min mening om den
   personene som er årsak til dette innlegget.

   Om det hadde vært en 13 år gammel jente som skrev det samme ville hun helt åpenbart ha vært like patetisk.

   Jeg håper at jeg fortsatt kan få skrive også for deg.

   Vargas

 6. Det skal også sies at alle mine kommentarer er rettet mot innholdet i innlegget du har skrevet, ikke til kommentarfeltet. Hvordan du diskuterer/debatterer med leserne dine blander jeg meg ikke i 🙂

  1. Hei Camilla

   Jeg har forstått at du er opptatt av saken og dette innlegget, men
   jeg tror ikke du ønsker å forstå innholdet i det. Mitt poeng er at mobberen
   Burmeister går alt for langt i sin kampanje mot kjendisene, utelukkende for å
   få blest om sin egen blogg og sine egen person.

   At han i tillegg er direkte patetisk og spør om penger i ettertid, for å klare advokat regningen sier vel det hele.

   Vargas

 7. Mitt poeng er at mobberen Vargas går for langt i sin kampanje mot Burmeister, utelukkende om å få blest om sin egen blogg og sin egen person.

  😉

  Som sagt, du skriver ikke for meg – jeg er ikke komfortabel med netthetsen, mobbingen, uthengelsen og truslene jeg oppfatter at du kommer med. Og for meg spiller det ingen rolle hvem det er rettet mot.

  Hensikten med kommentarene mine var et ønske om at du ville lese ditt eget innlegg på nytt fra et annet perspektiv; men skjønner at det er enklere med forsvarstaler enn selvgranskning.

  Lykke til videre, og god natt! :).

  1. Camilla

   Du har ikke skjønt det puck!

   Jeg har en anonym blogg, hvordan kan mine innlegg om Burmeisters oppgulp mot Tone være til gagn for min person?

   Jeg har lest mine egne innlegg og ser en ting, jeg burde selvsagt ha gått langt hardere til verks mot mobberen Burmeister, og kanskje
   truet han til taushet, nå har heldigvis retten gjort dette for meg. Hvor du finner trusler fra meg er et åpent spørsmål.
   Å skrive at han fortjener juling er på ingen måte en trussel.

   At du velger å ikke lese denne bloggen er ikke noe tap for meg, men du burde ha gjort det for din egen del, det kunne ha åpnet ditt
   ditt sin, du er åpenbart i din egen lille verden, langt i fra virkeligheten.

   Lykke til videre til deg også.

   Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.