Norske nettbanker har fått nok, JAVA er ikke bra nok, og blir nå byttet ut til fordel for et langt sikrere  datasikkerhetssystem. Du har vel ikke tall på hvor mange ganger du har oppdatert JAVA på din PC det siste året?

– På en pressekonferanse om kort tid, vil BankID offentlig presentere BankID 2.0- en tjeneste uten Java. Helt siden november i fjor har BankID jobbet på spreng for å kutte Java fra sine produkter. Årsaken er de stadig sikkerhetshullene som popper opp i programvaren til Oracle.

Det er bankene selv som eier BankID.

Sikkerhetshullene har vært så formidable, og så vanskelig å tette for BankID at det kan sammenlignes med å forsøke å tette en sveitserost.

– Foreløpig er det ikke helt avklart når norske bankkunder kan avinstalere JAVA fort godt. Det er heller ikke kjent hvilket sikkerhetssystem BankID havner på, det kan være snakk om mye penger, i en slik avtale.

Uansett er det sikkerheten som kommer først hos norske banker.

– Mange BankID-brukere vil sette pris på at løsningen blir Java-fri. Dette fordi mange sliter med å gjøre nødvendige oppdateringer. Det har norske banker fått mange henvendelser på ifølge Hege Steinsland, Pressesjef hos BankID.

– I lengre tid og ved flere anledninger har spesielt Norges største bank, DNB og andre storbanker hatt nettbanker som ikke har vært tilgjengelig for tusenvis av irriterte norske bankkunder nettopp pga manglende sikkerhet via JAVA.

Ser du fram til å bli kvitt JAVA for godt på din PC?

 

Kilde: Digi.no

Vargas

Tags: Java

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Flørter du på jobben?

Kvinner og menn i alle aldre flørter med andre medarbeidere, det er mer naturlig enn å ikke flørte i det...

Putin sikler på Sverige, Norge neste nasjon som prøvekanin?

I Påsken i år sendte det russiske forsvaret opp 2 bombefly av typen Tupolev Tu-22M3 over Sverige, natt til 29....

Lukk