I dag kan Drillos epoke være over

Norge møter Kypros i en avgjørende VM-kvalifiseringskamp, Ullevål vil ikke være fullt, publikum har resignert for lenge siden. Mulig har Drillo gjort det også.

Norge under Drillo har dummet seg mer ut enn å ha skaffet de nødvendige poeng som kunne ha skaffet Norges tidligere flaggskip en VM plass i Brasil-VM 2014.

Drillo ser handlingslammet ut og gjør åpnebare feil. Det beviste han på ny med å plukke ut snart 40 år gamle Frode Johnsen (Odd) til troppen mot Kypros. Hvilket signal gir det til de unge spillerne som gjør alt de kan for å skape seg en karrière og kjemper for en plass i landslagsstallen?

– Drillo II burde vel streng tatt aldri ha blitt en realitet. En ny og sulten trener med nye ideer og ny identitet i spillet burde ha fått sjansen etter Åge Hareide. De spillerne i den nye generasjonen etter suksesslaget burde ha tatt steget opp og fram. Så har ikke skjedd. Andre små nasjoner har hatt Norge i kne i flere av VM- kampene der «Drillos» har vært favoritter. På paritet vell og merke.

– Alt tyder på at det trenes for dårlig, for lite teknikk, for lite med ball i bena, for lite fokus på stort tempo med ballen i laget. Det aller viktigste, det stiller for svake krav til spillerne. Arbeidsmoralen på treningen må bli mye tøffere og en helt annen disiplin må på plass før man kan se forbedrede resultater.


Å beholde Rune Almenning Jarstein som keeper er også en feilvurdering. Har han spilt noen landskaper uten tabber? Det er i så fall ikke mange.

Drillos tid er omme, endelig. Norsk toppfotball sjef Nils Johan Semb burde ha gått med Drillo, han har bevist at han ikke holder mål som sjef. Han nesten garanterte Norge plass i VM på bakgrunn av den «lette» gruppen Norge, Drillo og hans menn hadde havnet i. Så feil kan man altså ta.

Norge ble rundspilt av Sverige nylig, Kypros kan med en god dag også slå Norge på Ullevål, med det er Norge ute av muligheter til å komme seg til VM. Kampen mot Sveits neste uke blir da en parentes.

– Ny mann skal på plass. Ole Gunnar Solskjær er nevnt. Han tar neppe jobben nå. Solbakken er igjen opptatt med klubblag, skal en ikke-norsk trener ta over Norge? Hvorfor ikke? Man må tørre å innrømme at den beste kompetansen kan ligge utenfor landets grenser. Norge er ikke verdens navle når det kommer til fotballfaglig kunnskap.

– Om Norge skal komme seg videre og ha muligheten til å kjempe med de beste Europa så må de tørre å tenke nytt, de må satse på kompetente ledere med god kunnskap i å lede talenter opp og fram. Spillere av 2013 må ha fart, teknikk og en fotballforståelse som går langt utenpå det nivå man ser f.eks i Tippeligaen.

Med å satse på allerede i de yngre klubblag, uten overbetalte utenlandske spillere som stallfyll vil det kunne gi resultater på sikt.

Det norske U21- landslaget er den eneste positive bris i norsk fotball.

Høsten kan fort komme så alt for tidlig på Ullevål i kveld.

Vargas

Foto: Flickr/ mahenrix

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.