Norske turister har vært en selvfølge i det som er kjent for å være et dejligt sted å være turist. Et ordtak mange danske næringsdrivende har levd godt av i mange ti-år. Nå ser trenden ut til å snu.

For dyrt, for lite av det danske kjøkken, og for mye dårlig hurtig-mat og en stadig dårlige service er konklusjonen i en knusende rapport gjort av «Vækstteam for Turisme og Oplevelsesøkonom» i Danmark.

– Du har sikkert erfaringer fra selvopplevde besøk i vårt naboland i Syd. Kan det virkelig være så ille som denne knusende rapporten hevder å avdekke? Er ikke lenger Danmark vårt deilige ferieland nummer en, med nesten gratis øl og «showe» mennesker?


* I en undersøkelse gjort av «World Economic Forum», er Danmark blant de land med minst gjestfrihet.

* Prisene har økt fra 30 til 42 prosent høyere enn snittet i EU. I hele EU har veksten på samme tid vært på 5,4 prosent.

* Siden finanskrisen i 2007 har Danmark mistet når 2 prosent av  utenlandske overnattinger.

* Nordmenn kjenner det danske tilbudet og elsker den ekte danske gjestfrihet, men vil fort finne andre reisemål om de ikke føler seg velkommen. Nordmenn bruker mye penger på å reise og forventer kvalitet på alle punkter når vi kommer til destinasjon.

Om du som turist i Danmark sommeren 2013 mener å ha opplevd ting du har på hjertet, negativt eller positivt, så vil vi mer enn gjerne høre i fra deg og dine erfaringer.

– Når man er gjest i et annet land kan man irritere seg over ting som er endret siden du sist var på besøk. Økte priser, dårlig(ere) service eller manglende tilbud på aktiviteter som du hadde forventninger til.

Sommerferien er for mange årets store begivenhet og man gleder seg i lang tid i forveien, både liten og stor har håp om å få oppleve hyggelig rekreasjon med venner og familie.

Blir det ikke som forventet av en eller annen årsak, blir det heller ikke en vellykket sommerferie.

Kilde: Aftenposten.no/ Foto: Flickr/ Flaxografen

Vargas

Tags: Danmark, dyrt, dårlig, ferie, nordmenn, service

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Wolves uten tap i pre-season!

Ståle Solbakken (45) fikk bare 6 måneder som trener for Wolverhampton, så var det slutt. Deretter tok Dean Saunders over,...

Sliter du med å være mann?

Norske kvinner vil ha menn i ordets rette forstand, ikke en fyr med utelukkende myke trekk som snakker henne etter...

Lukk