Danskene er lykkeligst i verden – nordmenn høyt på lista

I Danmark spiser de sild, rugbrød, grov leverpostei, de drikker snaps og øl til sin sene frokost på dager det passer seg, jeg vedder på at nettopp det er med på å gjøre danskene til verdens mest fornøyde folk. Prisen på varene de har en annen.

Nordmenn er ikke langt bak, vi har som kjent lite å klage over, de fleste har det godt i Norge.

Rapporten er utgitt av FNs Sustainable Development Solutions Network (SDSN), i regi av FNs generalsekretær Ban Ki-Moon. Ledende eksperter på flere felt – økonomi, psykologi, undersøkelse analyse, nasjonal statistikk, og mer – beskriver hvordan målinger av trivsel kan brukes effektivt for å vurdere fremdriften av nasjoner. Rapporten er redigert av professor John F. Helliwell, ved University of British Columbia og Canadian Institute for Advanced Research. 

De fem beste landene å bo i og som har de lykkeligste innbyggerne i verden har de Skandinaviske landene samt Nederland og Sveits.

  1. Denmark
  2. Norway
  3. Switzerland
  4. Netherlands
  5. Sweden

010

København Hovedbanegaard Foto: privat


Dette er andre året Columbia gir ut en lykkerapport, og årets materiale bygger på undersøkelser gjennomført mellom 2010 og 2012. Sammenlignet med fjorårets rapport har verden – samlet sett – blitt ørlite lykkeligere.

Samtidig har lykkefølelsen sunket i enkeltland som Hellas, Portugal, Italia og Spania der den økonomiske krisen som kjent har ført til svært høy arbeidsledighet og sosial nød.

G7 landene USA, Tyskland, Italia Storbritannia, Canada Japan og Frankrike har enorme utfordringer innenfor sine landegrenser. Allikevel er matmangelen, korrupsjon, alvorlig kriminalitet, terror og vanskeligste krigssituasjoner felles utfordringer som alle rike land må ta på alvor.

Vi rike må være villig til å dele godene med de som ikke har noen ting, ikke engang vann.

Også Sverige (5), Finland (7) og Island (9) er med i det øverste sjiktet, mens de afrikanske landene sør for Sahara dominerer i motsatt ende av rangeringen. Verden står ovenfor enorme utfordringer i årene som kommer.

Gladnyheten for vår del er at vi har beveget oss opp en plass fra fjorårets rapport. Også der tronet danskene øverst.

Bra det fortsatt er godt å være norsk i Danmark!

 

Kilde: Aftenposten.no

 

Vargas

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.