Derfor vinner Molde Tippeligaen for tredje året på rad

Rosenborg og Vålerenga kommer til å være med lenge, men det er Molde som vinner igjen. Årsak, Ole Gunnar Solskjær (40).

– Kristiansunderen kan ikke gjøre det alene, men hans erfaring og vinnermentalitet fra suksess årene i Manchester United har gitt Molde to gull, spillere og ledere i Molde vil gi alt for det tredje seriegullet.

Noen vil kanskje si at det er for enkelt å legge den tidligere landslagsspilleren, faktisk verdens mest kjente nordmann i utlandet, all ære for Moldes suksess og framtidige trofeer. Kanskje det, men la meg forklare.

All suksess sitter i hodet. Tror du ikke at du vinner, så er sjansen stor for at du taper. Hvem kan tro på et lag uten spillere som har tro på seg selv? Nettopp det er forskjellen på Molde og andre lag i den norske Tippeligaen.

Allerede her har Molde et fortrinn. Spillerne har 100% tro på egne ferdigheter, og de vet at de må prestere etter evne, ellers er det benken. Ole setter enorme krav til seg selv og de rundt seg.

Dette har selvsagt Ole Gunnar lært i mange år i fra sin tid som spiller og senere som trener for Manchester Uniteds reservelag. Sir Alex Ferguson sin udiskutable vinnermentalitet vil gi de røde djevlene det 20. Premier League trofeet under hans ledelse, det vil ingen andre lag eller managere kopiere.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=c_yTnEhQDYs[/youtube]

– Alt dette har Ole Gunnar Solskjær tatt med seg, prentet inn i sitt trenerteam og hos sine spillere. Molde har også forsterket laget, og har en bredere stall enn på lenge. Sjansen er stor for at Molde kommer til å vinne mange kamper med mange måls margin. Begynner de å vinne kamper tidlig i sesongen, vil det bli en kjedelig Tippeligasesong.

Kjetil Rekdal (44) har fått skikk på Vålerengaspillerne rent fysisk, om det holder til medalje? Ja til sølv er mitt tips. «Reka» har lang erfaring som spiller og trener. Han er fortsatt litt het på grøten når det butter i mot, og det blir nok noen kamper der han får sine sedvanlige utbrudd.

Med suksess i Vålerenga, ligger veien åpen for møringen til å ta over det norske landslaget, men ikke ennå.

Rosenborg har vært den ledende klubbstjerne i norsk toppfotball i en årrekke. Den tiden er forbi, i all hovedsak takket være et styre på brakka på Lerkendal som fortjener stryk karakter. De har gått opp den samme stien år etter år, og nektet å hente inn nytt blod. De prøvde seg med en snarvei ved å hente Jan Jönsson (52) fra Stabæk, det var også lite smart.

En gammel midtstopper fra en svunnen tid styrer den gamle stolte klubben med kyndig, amatørmessig hånd, til skrekk og advarsel til andre norske klubber. Erik Hoftun (44) har bevist hvordan man skal kjøre en storklubb i grøfta.

Nå henter han like godt en gammel kompis til å ta over som trener etter svensken. Per Joar «Perry», Hansen (47) har bevist at han ikke holder mål i Tippeligaen, til tross for gode resultater med yngre landslag. Han fikk som kjent sparken i nettopp Rosenborg i 2005.

Rosenborg kan klare bronse i Tippeligaen, men det er fordi de har hentet inn en god del nye danske spillere av klasse. Med en god trener og et nytt styre kunne Rosenborg ha hevdet seg, og kanskje sloss om gullet. Det gjør de ikke i år.

Dessverre så er nivået i norsk fotball dårligere i år enn i fjor. Flere profiler er borte, publikums laget Fredrikstad er i Adecco, og med en ny TV-kanal (C-More) som hovedbase for sendingen, vil færre enn noen gang følge med norsk fotball.

Norsk fotball ligger nede for telling. Det begynner å bli lenge siden Norge og Drillo lå på 3. plass på FIFA -rankingen og Rosenborg knuste Borussia Dortmund på deres hjemme bane i Champions League.

– Vi må tørre å tenke nytt, både i klubb og landslag. Nye krefter må slippe til, hovedansvaret sitter hos sjefen, han heter Nils Johan Semb. Han må fjernes snarest mulig, ellers kommer ikke Norge videre som fotballnasjon.

Vargas

4 thoughts on “Derfor vinner Molde Tippeligaen for tredje året på rad

 1. 2 ting:
  1. Kutt ut kommentarer der du legger inn link til din blogg på alle nettaviser.

  2. Når du først får noen til å besøke bloggen din så må du pinadø skrive bedre. Beklager hvis du er under 13 år, men ord deling s feil er et helvete å lese.

  Hvorfor er sjansen stor for at molde skal vinne mange kamper med stor margin??? De to sesongene de har vunnet har gullet kommet fordi de evnet å vippe de jevne kampene i sin fordel. Begge sesonger har de et snitt som tilsier 2-1 seire. Hvorfor skal de nå score mer? Nye angripere? Nei. Nye offensive midbanespillere som scorer 10+? Nei.

  Dette er faktisk den dårligste analysen jeg noen sinne har lest.

  Denne setningen har jeg forøvrig tatt med meg og kopiert. Jeg er målløs over dine analytiske evner:

  Spillerne har 100% tro på egne ferdigheter, og de vet at de må prestere etter evne, ellers er det benken.

  Er det mulig å skrive dette????

  Lykke til. Jeg kommer ikke tilbake

  1. Hei Kjell

   Selvsagt er det vanskelig å takle at Molde vil banke også ditt favorittlag, men det vil de altså.
   Molde vil vinne med stor margin i mange kamper fordi de har nye angripere, du må bare følge litt bedre med.

   Når det kommer til denne bloggen så er den lest av mange tusen hver eneste uke, og slik vil det fortsette
   til din store ergrelse Kjell. Jeg lover på tro å ære at du skal få se masse til denne bloggen i lang tid framover, den er
   kommet for å bli.

   Orddeling ser ut til å være vanskelig å skrive også he he:) Du får bare prøve, å sette de to ordene sammen oppe i hodet ditt, om du ikke
   skjønner at de skal stå sammen.

   At du velger å ikke stikke innom er ikke noe tap fpr meg, men mulig for deg. Du burde heller fortsette å lese, så hadde du kanskje lest
   deg opp litt.

   kjell, se nå: Spillerne har 100% tro på egne ferdigheter, og de vet at de må prestere etter evne, ellers er det benken.

   Det gikk an å skrive dette, og det er faktisk helt riktig!

   Ha en fin dag!

   Vargas

 2. Må innrømme jeg ble skuffet over dette innlegget, når jeg så overskriften forventet jeg et saklig argumentering for at MFK kom til å vinne serien (ala den Tjernås kom med hos 100% Fotball, bare at han mente RBK kom til å vinne). Nå har riktignok Tjernås en fotballforståelse få andre har her i landet og det å skrive slike innlegg er nok ikke lett. Lykke til med neste isåfall!

  1. Synd at du ble skuffet over mitt gode innlegg, det kan være at du ikke ønsker Molde-gull. Enig i at Tjærnås er en fotballfaglig dyktig herre, men dette innlegget har alle de viktige poengene på hvorfor det er Molde som vinner Tippeligaen, enten du liker det eller ikke.

   Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.