Dette er mannen som er siktet for å ha voldtatt og drept Anja

Politiet brukte svært kort tid på finne svar på hvem det var som drepte 21 år gamle Anja Weløy Aarseth. Årsaken var hans tidligere kriminelle aktiviteter, DNA-profilen politiet fant på Anja stemte overens med Steven Danielsen (23) fra Ålesund.  Saken er løst. Godt politi håndverk. 

Anja Weløy Aarseth (21) fra Bergen ble meldt savnet torsdag 29. august, etter at hun ikke kom hjem fra en joggetur i Ålesund kvelden før. Hun ble funnet død i søkeområdet lørdag 31. august.

– Mannen som nå har innrømmet å ha forvoldt Anjas død har vært i klammeri med politiet tidligere, da han skulle arresteres for vold mot en kvinne i 2011 måtte det to politimenn og en sivil person til for å legge han i jern. 23-åringen er en robust og kraftig type som flere ganger har truet politiet med voldtekt av deres bekjente.

I følge politiet skal den siktede ha vært svært beruset da han først voldtok og deretter kvalte 21 år gamle Anja Weløy Aarseth fredag 30. august.

En slik handling har en strafferamme på mange års fengsel. Drap alene er 8 år og det er all grunn til å tro at 23-åringen er en eldre mann når han en gang slipper ut i frihet.

I følge media skal den siktede 23-åringen ha forsøkt å rane en kiosk i forkant av drapet, dette er noe Steven Danielsen ikke sier seg enig i og han nekter derfor å ha noe med ranet å gjøre.

Politiet har gått igjennom bopelen på den eiendommen siktede befant seg på i det han ble pågrepet. Mannen er i fra Ålesund og dermed etnisk norsk. Han skal ha trykket «liker» på en minneside for den drepte på Facebook.

Den siktede skulle ha sonet en dom for en tidligere forseelse, men slurv i systemet gjorde at den tidligere dommen ikke var rettskraftig før på sensommeren i år. Riksadvokat Tor-Aksel Busch forlanger granskning av den saken.

I følge venner av den siktede skal han også ha vært svært opptatt av saken og lest det meste i media og fulgt nøye med i nyhetene på hva som ble sagt og skrevet om Anja-saken.

Så kan man spørre seg- hva er menn fra Sunnmøre laget av? Den siktede i Sigrid-saken er også fra Ålesund, en tilfeldighet selvsagt, men allikevel et tankekors.

En drapssak har ingen vinnere, bare tomhet, et menneske er borte for alltid, både ofret og den siktedes familie har store tap etter en slik hendelse.

 

Vargas

 

Foto:  Domstoladministrasjonen

 

26 thoughts on “Dette er mannen som er siktet for å ha voldtatt og drept Anja

 1. Vedrørende menn fra Sunnmøre:
  – Den siktede fra SIgrid saken er opprinnelig Østlending
  – SDD er opprinnelig Romsdaling

  Er det noe i luften eller vannet som gjør det da tror du?

  1. Farstad, det er feil. Begge de to siktede er i fra Ålesund. Det er selvsagt tilfeldig, men sakene har likhetstrekk så det er verdt å nevne at begge kommer i fra en forholdsvis liten norsk by.

   Vargas

   1. De eneste likhetstrekkene er at ofrene er unge kvinner, og gjerningspersonen er mann. Ellers er de to sakene ulike. Den ene er en påkjørsel, hvor gjerningspersonen har prøvd å skjule spor. Den andre er en overfallsvoldtekt gjennomført i narkorus.

    1. Trultepetter,

     Hva som skjedde med Sigrid er foreløpig ikke kjent, ikke at hun ble påkjørt heller. Du synser veldig her nå. Bra du kommenterer, men hold deg til fakta.

     Forstår at du er stor fan, men ikke la deg rive så veldig med, det kommer mange innlegg. Hver eneste dag!

     Vargas

     1. «Så kan man spørre seg- hva er menn fra Sunnmøre laget av? Den siktede i Sigrid-saken er også fra Ålesund, en tilfeldighet selvsagt, men allikevel et tankekors.»

      Hvem synser?

      I Aftenposten kan du lese dette: «I den lille bygden i Romsdal hvor mannen vokste opp, var tilståelsen hans torsdagens samtaletema. 23-åringen har i perioder bodd hos besteforeldrene i den lille bygden.»

     1. Hva som er galt med menn fra Ålesund? Hvor står det skrevet da Sami? Har du ikke lest innlegget?
      «Så kan man spørre seg- hva er menn fra Sunnmøre laget av?» LOL!!
      Enten så må du følge med eller så kan du la være å drite deg ut gang etter gang i dette kommentarfeltet Sami!

      Er det ikke nok at puslete Telemarkingen «trultepetter» prøver å være blogg-troll om ikke du skal begynne også?

      Hvor vedkommende kommer i fra, spiller som sagt svært liten rolle, derfor blir heller ikke artikkelen endret.

      Vargas

 2. Her bommer du, Vargas.

  Steven er romsdaling, det har stått i flere av artiklene om vedkommende. Han er bosatt i Ålesund. Politiet i Ålesund ble også tipset om han av politiet fra Romsdal før de fikk svar på DNA-prøvene.

  «Så kan man spørre seg- hva er menn fra Sunnmøre laget av? Den siktede i Sigrid-saken er også fra Ålesund, en tilfeldighet selvsagt, men allikevel et tankekors.»

  Hva er dette for en generalisering? Nå er ikke jeg sunnmøring, men hadde jeg vært det hadde jeg blitt irritert. De siste 18 mnd er det gjennomført ca 60 drap i Norge, har du sett gjennom statistikken hvor disse drapsmenne var fra? Dette er garantert en tilfeldighet, og det er trist at du i det hele tatt antyder noe som helst.

  1. Trulte så fint da, ny mann i kommentarfeltet som tar på seg ekspert rollen, det er fint det. Du blir ikke lenge. Garantert, du blir avkledd av egne utsagn.

   I de fleste aviser og nettsteder er han omtalt som Ålesunder, likefullt står det tydelig at det er tilfeldig, dog verdt å nevne.

   Vargas

   1. Og på NRK.no kan du lese: «Personer fra Nordmøre og Romsdal politidistrikt skal ha tipset politiet i Ålesund om den 23 år gamle mannen som er siktet for drapet på Anja Weløy Aarseth (21).»

  1. Trultepetter, tidlig i saken ble det referert til den siktede som om han var fra Ålesund, om han er født i Moss, Kristiansund,Langesund Telemark, der du kommer i fra eller i fra Isfjorden spiller en svært liten rolle i denne tragiske saken.

   Vargas

   1. Hvorfor skriver du dette da??? «Så kan man spørre seg- hva er menn fra Sunnmøre laget av? Den siktede i Sigrid-saken er også fra Ålesund, en tilfeldighet selvsagt, men allikevel et tankekors.»

    Jeg vet det ikke har noe med saken å gjøre, men du pisser jo på alle menn fra sunnmøre helt uten grunn.

    1. Feil igjen Trultepetter/

     Den siktede i Sigrid-saken omtales fortsatt som «38 åringen fra Sunnmøre» den siktede i Anja-saken ble tidlige omtalt som om han var fra Spjelkavik».
     Du og et par andre ønsker å gjøre en sak av at sistnevnte ikke er fra Sunnmøre, men fra Nordmøre. Hva så? Spiller som sagt ingen rolle. Du kan messe om dette
     til du blir blå i tryne.

     Spiller svært liten rolle og det er heller ikke det saken handler om. Da innlegget ble publisert trodde hele Norge han var fra Ålesund.

     Du kommer ikke til å forstå dette uansett hvor mange ganger det repeteres, men nå er det nevnt for siste gang. Anja ble voldtatt og drept, det er
     hovedbudskapet.

     Vargas

     1. Hvorfor skriver du dette?

      «Så kan man spørre seg- hva er menn fra Sunnmøre laget av? Den siktede i Sigrid-saken er også fra Ålesund, en tilfeldighet selvsagt, men allikevel et tankekors.»

      Den siktede i Anjasaken er Romsdaling. Hvorfor fjerner du det ikke og beklager de nedlatende ordene og generaliseringen mot sunnmørske menn?

      Og ikke tjas om at det ikke har noe med saken å gjøre, vi vet det! Det er ikke det vi diskuterer. Vi diskuterer hvorfor du kommer med en ubegrunnet påstand om menn fra sunnmøre, når media i flere dager har vært tydelig på at vedkommende er fra Romsdalen.

     2. Hvorfor tjaser du mer med det når du vet det da trultepetter?

      Hvem som tjaser mest av oss to kan vel også diskuteres. Du kommer aldri til å bli redaktør av denne bloggen. Garantert.

      Sunnmøre og Nordmøre eller Romsdal, Møre og Romsdal- tror du så mange bryr seg- jeg gjør det ikke.

      Vargas

 3. Heller ti rosablogger enn en Vargas-blogg. Du setter mange bokstaver etter hverandre, men likevel sier du ingenting.

  Kom deg ut i den virkelige verden og prat med folk.

  1. Skulle bare ha visst hvor mye folk jeg har snakket med og hvor mye av den virkelige verden jeg har sett. En dustete kommentar som preller av som vann på gåsa.
   Vargas-blogg har kommet for å bli i lang tid, bare venn deg til det!

   Mange bokstaver står etter hverandre i mange gode og positive betydninger på denne bloggen, du har åpenbart ikke klart å lese det som står skrevet eller
   lese det som står i mellom linjene. Slike lesere har ingen bruk for. Kos deg med rosa-bloggerne;)

   Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.