Din ungdom mobber ikke, er du helt sikker?

Mer enn 20 ungdommer har tatt livet sitt på grunn av mobbing bare det siste halve året i Storbritannia alene. Dette er personer man vet om, mørketallene er store i slike saker.

Sosiale medier kan være en mobbe-arena der ditt barn eller din ungdom er med på å mobbe andre til å ta sitt eget liv.

Sørg for å snakke nok med dine håpefulle om dette tema, forklar konsekvensene og gi klare retningslinjer på hva du som forelder mener om mobbing. Dessverre gjør ikke norske skoler nok for å stoppe dette alvorlige og økende problemet.

Foreldre som mistenker eller oppdager at ens eget barn driver med mobbing må ikke lukke øyene for dette. Man må iverksette lignende tiltak, som samtaler, konfliktråd, kontroll av apper, og støtte hvis det ligger noe følelsesmessig vanskelig bak.

– Ungdommene vet forskjell på rett og galt. De vet hva de gjør.

VOKSNE MÅ FØLGE MED: Mobbing foregår skjult på digitale arenaer. Mange foreldre vet ikke at deres egne barn er involvert.

– Noen foreldre lar de unge styre sine egne liv og bryr seg minimalt, det er forsømmelse og på grensen til omsorgssvikt. Som forelder har du ansvar for at dine barn har det bra, men også for at de ikke mobber andre. Ikke la andre voksne eller skolen ha ansvaret du har for at ditt barn oppfører seg bra mot andre.

Kan du tenke deg den skrekken, redselen og fortvilelsen de unge har i seg, når de velger å gå til det skrittet å ta sitt eget liv? Kan du se for deg følelsene, sjokket og sorgen deres foreldre har når de får sjokk budskapet.

Vær til stede for dine barn før det er for sent. Stopp mobbingen, stopp selvmordene.

Dette må voksne tenke over når de kjenner barn som begynner å bruke sosiale medier.

– Tenk over hvordan du oppfører deg på nett – vær en god rollemodell

– Snakk med barn og unge om livet på nett – på samme måte som du snakker om hvordan de har det ellers

– Hjelp barn og unge å sette grenser for seg selv og overfor andre, og minn dem om at norsk lov og våre rettigheter også gjelder på nett og mobil

 

Kilde TV2.no

Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.