Donald-vin i butikkene, styr unna!

Nå er vin endelig tilgjengelig i butikken, men ikke gled deg for tidlig. Det er ikke den vinen du nyter så velfortjent på fredagskvelden etter en hektisk arbeidsuke. Neida, dette er vin med alkohol prosent likt øl og rusbrus, på ca 4,5% og smaker slett ikke vin. 

Det er den nye vinserien First Cape 4,7% som nå blir tilgjengelig på Kiwi, Rimi, og de fleste andre matkjeder.

– Du må gjerne prøve for å ha smakt, men det blir nok med den ene gangen. For ca 10 år siden var norske butikkhyller fulle av det nye og eksotiske, rusbrus. Om noen av det fortsatt er tilgjengelig så er det kanskje en type cider, men det meste er ikke å se- markedet er der ikke. Folk er ikke villig til å betale 25 for 33. cl rusbrus. Punktum.

– Nå kommer altså lettvinen- eller Donald-vin som jeg velger å kalle det. 30% Vin, ut-blandet til lovlig alkohol innhold 4,7%. Det er altså et produkt, kunstig framstilt for å holde seg innenfor dustete norske lover som folk ikke har noe til overs for.

– Det er snart et viktig valg i Norge. Hadde politikere med handlekraft ønsket en fanesak som mange hadde satt pris på, så skulle det selvsagt ha vært å få ekte god vin i butikk hyllene.

– Ikke dette skvipet på 4,7% for å melke markedet. Prisen kommer til å bli fra 70 kroner og oppover, det er dyr lettvin, når man kan få en aldeles utsøkt vin fra Spania, Chile og Italia for drøye hundrelappen på Vinmonopolet.

– Reiser du til et svensk Systembolag så kan du finne den samme flasken til halve av den norske. Lett-vinen vil bli erstattet av ekte vin, hvis politikerne i Norge hadde tatt ansvar, så langt er det vel kun Venstre som har sagt seg villig til å endre lovverket som har gått ut på dato.

Styr ihvertfall unna Donald-vinen, den er garantert ikke verdt pengene. Da er det bedre å legge de samme kronene på en six pack med godt øl, alt etter smak og behag.

Vargas

 

 

2 thoughts on “Donald-vin i butikkene, styr unna!

  1. Hei Morten

   Takk for input, det er ingen hemmelighet at dette produktet ikke fortjener å hete vin, og at det kun er laget for å tirre folks
   nysgjerrighet. Produktet holder rett og slett ikke mål.

   Prisforskjellen opp mot ekte vin er så liten at det bør være et lett valg for de fleste.

   Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.