Valget er en viktig happening som du bør være en del av så sant du er gammel nok, og er norsk statsborger. Erna eller Jens? Det kan DU være med på å avgjøre. Som et lite valg-eksperiment, hva ville du ha brukt dagen på om du fikk lov til å styre den styrtrike skuta AS Norge for en dag?

Ville du ha bygd nye og bedre sykehus, brukt masse av de pengene som står på konto i det velkjente pengefondet? Norge vasser jo i penger pga av alt det «sorte gullet» vi presser opp fra mange forskjellige steder langs norskekysten.

Nettopp derfor kan du «splash-the cash,» men bare for en dag.

Kanskje det var på tide å gjøre om alle motorveier til fire-felts? Eller la de eldre få enerom, vin til maten og en sykepleier hver? Bør det ikke satses langt mer på miljø? Alle større byer i Norge burde ha fått to politi-helikoptre hver. All kollektivtrafikk bør bli langt billigere, skattene lavere, momsen bør også bli mindre. Det er mye å ta tak i og det kan fort bli en lang dag.

Politikk er faktisk viktig, litt kjedelig, litt for mange vanskelig ord og litt for mange løfter som blir brutt, men i all hovedsak- noen må jo styre dette landet. På Stortinget i Oslo sitter disse folkevalgte og prøver etter beste evne å forvalte vår rikdom på best mulig måte.

Man skulle tro at noen sitter der bare fordi de ble stemt på, men de er ikke helt sikker på hva de skal gjøre der.

– Du synes kanskje noen av de gjør en god jobb, andre vender kappen etter vinden og sier det som høres politisk korrekt ut til enhver tid. Man skal være glad i å snakke og man må være glad i møter, vedkommende bør kunne å diskutere i tillegg til å sno seg unna vanskelige spørsmål. En hvit løgn skader vel ikke?

Som politiker for en dag burde du ha en viktig agenda der du tok for deg saker som ikke blir gjort nok med. Min fanesak hadde vært et enkelt valg om det var jeg som fikk all makt for en dag. Statsministeren kan selvsagt ikke bestemme alt alene, i et demokrati så er det flertallet som bestemmer.

Like fullt er det en sak som Norge må bli bedre på i årene som kommer.

Å styrke det Psykiatriske helsevernet over hele landet. Dessverre blir de få plassene man har til rådighet for psykisk syke, lagt ned å budsjettene blir mindre og mindre. Her er det masse som må gjøres og det så snart som mulig.

Hvor ofte hører man ikke om mennesker som ikke har fått den nødvendige behandlingen, som enten har valgt å avslutte livet eller har tatt livet av andre mennesker av samme årsak? Alt for ofte. Å være psykisk syk vises ikke noe sted, man ser helt frisk ut og derfor er det så mange som ikke velger å søke hjelp, fordi de er redd for ikke å bli trodd.

Nylig ble det avdekket at så mange som hvert femte barn i Norge, sliter med depresjon og psykiatriske utfordringer, men må vente i mange måneder på behandling.

Et meget viktig tema det skrives, snakkes og ikke minst gjøres alt for lite med!

Hva ville du ha gjort som statsminister for en dag?

 

Vargas

Tags: statsminiter

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Skolestart for store og små

Mange tusen seksåringer sover nok litt urolig i natt. En av de viktigste og mest spennende dager i livet står...

Rolv Wesenlund er død 76 år gammel

Hele Norges "Fleksnes" og "Bør Børson," en av de største og beste teater-stjerner Norge har sett, døde i natt. Wesenlund...

Lukk