Du forsøker å ringe din datter, men får ikke svar. Den følelsen…

Du har en avtale om å ringe din datter når hun skal dra fra festen, du bestemmer deg for å gå henne i mot. Turen tar ikke mer enn 30 minutter hver vei. Du ringer henne for å gi beskjed, men får ikke svar. Du vil heller ikke få svar. 

Kan du kjenne på uroen som kryper sakte inn i sjel og hjerte?

Alle foreldre kan det, og dessverre så skjer det også i Norge. Foreldre som mister sine barn. Helt plutselig, ubegripelig, smertefullt og starten på et mareritt du aldri kommer ut av.

4. august i fjor forsvant 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne, hun ble funnet drept 3.september, rullet inn i plast og skjult i et skogholt. Ingen er så langt dømt for drapet, men mannen som kalte seg Chris Rampegutt Giske på Facebook, sitter fortsatt siktet for drapet på Sigrid og nekter å forklare seg i avhør.

Foto: Flickr/  forwardstl

– Mange hundre mennesker hjalp til å lete etter jenta som var svært aktiv med fotball, innebandy og tennis. Hennes foreldre var strenge på inne-tider, noe Sigrid alltid tok på alvor og holdt alle avtaler. Nettopp derfor slå foreldrene alarm allerede 00:30, kun en halv time etter at hun skulle være hjemme.

– Psykisk syke mennesker går løs i samfunnet som tikkende bomber. Når skal politikerne forstå alvoret, og legge forholdene til rette ved å øke budsjettene til behandling for psykisk syke mennesker?

Hvor mange unge jenter og gutter, eller kvinner og menn skal måtte bøte med livet for psykisk syke menneskers handlinger?

Politikere våkne opp!

– Vi har ingen flere barn og unge å miste pga manglende behandlingstilbud til de som er så syke at de kan ta liv. Nå må det settes av betydelige summer til nok kyndig personell, flere behandlingssentre og langt større satsing på Spesialhelsetjenesten i hver enkelt kommune.

Hver enkelt pasient må hjelpes der de bor, raskest mulig!

Vargas

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.