Ikke før du har opplevd lyset, lufta og naturen på vakre Svalbard har du levd på ordentlig. Alle nordmenn bør oppleve en tur, en reise, et minne for livet på dette stedet i Arktis, halvveis på vei til Nordpolen.  

Svalbard består av mange forskjellige øyer, holmer og skjær der isbjørnen fortsett lever i harmoni med naturen, ikke alltid i harmoni med mennesker. Dessverre skjer det ulykker, også her. På disse arktiske øyene er det ikke mindre enn syv nasjonalparker og tjuetre naturreservat.

– Om du velger å reise til dette stedet som kalles det nordligste punktet i Norge, så skal du være på vakt, og du skal høre på de mennesker som har erfaring med å bo her over lang tid. Det er ingen spøk å oppleve storm i 30 minusgrader uansett hvor du kommer i fra. Enda øygruppen har et arktisk klima, er det ofte mindre kalt her enn på andre steder på samme breddegrad.

 

I Longyearbyen, som betegnes som hovedstad eller administrasjonssenter på Svalbard, er det faktisk midnattssol fra 19.april til 22. august, og det er mørketid fra 27. oktober til 15. februar. Altså bare lys om sommeren, og bare mørke om vinteren, så er du advart om du har planer om å bosette deg.

– Den norske suvereniteten forplikter Norge å ha en tydelig tilstedeværelse på Svalbard, med en stabil og forutsigbar myndighetsutøvelse og forvaltning av øygruppen. Det betyr blant annet at de som bor og jobber i dette tøffe klima betale lite eller ingen skatt.

– Svalbard er rik på natur, og det er ofte bare snø og is hele året gjennom, men ikke alltid. Derfor brukes det snøscooter som framkomstmiddel. Flyplassen er eneste vei til fastlandet om man ikke får være med en av de større båtene som er innom de vakre og majestetiske øyene.

Har du opplevd Svalbard på godt og vondt – føler du at det er en opplevelse som vil følge deg livet ut.

Vargas

I samarbeide med Goviral

Tags: farlig, Svalbard, vakkert, vilt

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Der ingen skulle tru at noen kunne gå i barnehage

Verdens Gang, best kjent som VG har gjort en omfattende undersøkelse der ca halvparten av barnehagene ble norsk lov brutt....

Ventetiden er over- Nå starter Paradise Hotel se video av deltagerne

Endelig er ventetiden over for alle som elsker Norges mest rølpete Reality-serie! - Årets sesong er den femte i rekken...

Lukk