Edderkoppene kommer- nå kryper de inn i huset ditt

Noen synes edderkopper er vemmelige skapninger, en helt vanlig fobi er å ha Araknafobi, frykt for det langbente krypet. Et vell kjent sagn lyder, i løpet av et liv svelger du flere av disse skapningen når du sover. Fordi de søker etter fuktigheten du har i munnen.  

– På høsten kravler de langbente krypene inn i hus og hytte, sannsynligvis har du sett flere allerede denne høsten. Husk at edderkopper hører til i naturen, de fortjener ikke å bli skviset utover gulvet bare fordi du er livredd. Fang de i et krus e.l og slipp de heller ut i naturen der de hører hjemme.

Er du redd for edderkopper, er september og oktober neppe dine favoritt-måneder. For nå trekker edderkoppene inn i husene, og spinner store, avanserte nett over soveromsvinduet ditt.

-Ingen edderkopper du møter på i Norge er giftige for mennesker, så i utgangspunktet er det ingenting å frykte. Utseende, ubehagelige møter og skremmende filmer og historier om hva en edderkopp som er giftig kan gjøre, er de viktigste årsakene til at du er nære ved å pisse i buksa hver eneste gang du ser en edderkopp.

Noen synes at edderkoppen er en fascinerende skapning, faktisk så finnes det et nettsted som kan gi deg svar på ting du går rundt og lurer på når det kommer til dette dyret. Edderkopper er nemlig ikke et insekt, les mer på edderkopper.net, hvor edderkoppentusiaster fra hele landet diskuterer og legger ut bilder av krypene.

– Har du edderkoppfobi, er det håp. Men piller hjelper ikke – dessverre. Du må gå den tunge veien, og eksponere deg for det du frykter aller mest. Lær deg å være i nærheten av og til slutt tørre å ta opp en edderkopp i hånden din. Før eller siden- etter masse tårer og tenners gnissel blir du av med din angst.

Det er tøft i starten, men de fleste takler det forbausende bra, det handler om å ta kontroll over frykten.

Er du redd for edderkopper?

 

Foto: Flickr/ Laila X

 

Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.