Om din datter har blogg, eller velger andre fora på nettet å vise seg fram på, er det ok for deg som forelder? Vet du i det hele tatt om hva hun gjør på nettet, og hvilke bilder hun legger ut av seg selv og andre? Det bør du være litt oppmerksom på, spesielt for din datters egen skyld. 

Journalist, blogger og presseansvarlig i underholdningsbransjen, Elisabeth Norheim skrev nylig en glimrende artikkel på sin blogg, som omhandler de unges aktivitet på Internett, og om hvilke bilder man ikke bør legge ut av seg. Ingen jenter bør legge ut bilder av seg selv der de ser ut som ei pornostjerne med duck-face.

Norheims poeng er: “Hver så snill og kom å pule meg bildene” og hvor foreldrene er i denne sammenheng. All oppmerksomhet er bra, og alle bilder er så lenge de viser kløft. Dette er budskapet fra mange foreldre som rett og slett driter i hva ungdommene gjør på Internett og via sosiale medier.

Ansvarsfraskrivelse og på grensen til omsorgssvikt som foreldre bør ta seg i å gjøre noe med. Svært mange unge jenter velger å vise det meste, are de får oppmerksomhet. En trist og svært negativ utvikling som kan få enorme konsekvenser for den enkelte, senere i livet.

Alle mennesker har behov for anerkjennelse, nærhet, kjærlighet fra de man er glad i og et godt vennskap til sine venner. Allikevel kommer det stadig fram i dagen at det er svært mange av oss som pynter litt på sannheten når de skriver om seg selv i diverse fora.

Spesielt populært er det å framstå som tilnærmet perfekt på Facebook, i sosiale medier og på egen blogg for de som velger å skrive om seg selv.

Mulig at det er et tegn i tiden at vi liker å framstå litt bedre enn våre nærmeste kolleger, venner og til og med de i nær familie.

– Hvis man har båt til bruk på sommeren, hytte på fjellet til bruk i påsken og ellers et godt vellykket liv, så er det jo flott. Det kan allikevel bli litt ubehagelig å lese om det så snart det kommer en melding på Facebook. Hver eneste gang!

Foreldre har ansvaret for de unge helt til de er myndig, en selvfølge for de fleste, og skulle ikke være nødvendig å nevne. Dessverre viser noen foreldre manglende evne til å se det beste for sine barn. Halvnakne bilder må ikke nødvendigvis være et uttrykk for at sex er det første på agendaen. Problemet skjer da bildene oppfattes slik av alle de som ser dem.

Jeg vil dele Elisabeths viktige anmodning til alle foreldre med tenårings døtre.

  • Følg døtrene dine på Instagram
  • Bli Facebookvenn med de, uansett
  • Les bloggen deres ofte
  • Sjekk loggen på maskinen av og til

Bare ved å vise at du bryr deg på ekte vis, er du en god forelder som vil det beste for dine.

Ikke la dine barn ødelegge sin framtid med useriøse bilder, tekst og  innlegg i sosiale medier.

 

Vargas

Pin It on Pinterest